Mijn Geschiedenis

Ik wandel heel wat af. Ik heb het geluk dat ik in de mooiste provincie van het land woon en mijn achtertuin een waar wandelparadijs is. Vaak heb ik al rond gezworven ten zuiden van de lijn Maastricht – Heerlen, beter bekend als het Heuvelland. En heb ik eens geen behoefte aan hellingen dan kan ik altijd nog in Midden-Limburg terecht. Toch zijn er nog veel stukjes Limburg en omstreken nog niet door mij ontdekt.

Sinds vandaag ben ik weer een ervaring rijker door toedoen van de wandeling genaamd “Mijn Geschiedenis” van On Track. De naam van de route heeft niets met mijn verleden te maken maar des te meer die van de kolenmijnen. Tengevolge van een aantal afkortingen kan gekozen worden voor afstanden van 15, 18 en 22 km. Het zal de frequenterende lezer niet verbazen dat ik voor de langste afstand gekozen heb.

Afgezien van de start/finish loopt deze route geheel door het Duitse grensgebied bij Kerkrade. De tocht begint op de parkeerplaats van Abdij Rolduc in Kerkrade en na een paar 100 meter is Duitsland reeds bereikt.

Burg Wilhelmstein

Bijna constant heb ik zicht op het riviertje de Worm waaromheen deze route gedrapeerd is. Een makkelijke tocht zal het niet worden, veel bospaden en veel hoogteverschillen. Maar al dat klimmen wordt wel beloond met mooie vergezichten of een fraai historisch pand. Zoals Burg Wilhelmstein waar ik bij kan komen van de klim op de aldaar aanwezige bankjes. Via Kohlscheid bereik ik het verste punt van vandaag: Der Blaue Stein, een obelisk uit de Romeinse tijd.

Der Blaue Stein

Op de terugweg kruis ik 3 keer de heen-route om uiteindelijk via een bospaadje de achterzijde van Rolduc weer te bereiken. Moe maar voldaan, een inspannende doch zeer mooie route door het grensgebied.

Zicht op Herzogenrath met Burg Rode, nog 10 minuten…….

Morgen uitrusten, het is halfvasten……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *