Mindtree

Mijn vorige post was hopelijk duidelijk, ik ben nu dus in India. 3 weken aan de slag in miljoenenstad Chennai – ook wel bekend onder de oude naam Madras – om ons werk over te dragen aan een team van 6 Indiase collega’s. Vanaf 1 oktober as. dienen zij de werkzaamheden zelfstandig moeten kunnen uitvoeren en ik heb er vertrouwen in dat dit grotendeels gaat lukken.

Wij zijn hier te gast bij Mindtree Ltd., onze off-shoring partner in India.Zij zijn gevestigd in een splinternieuw pand in een kantorenpark. De entree is indrukwekkend, een brede granieten trap met roltrap vormen de route naar de liften. Overal staan min of meer werkende Indiërs, sommigen belast met security en anderen houden een zwabber vast. Security is hier zeer strikt. Eerst moeten we ons inschrijven op de vijfde verdieping en dan mogen we naar de zesde verdieping waar onze werkplek is. Ook daar moeten we ons weer inschrijven – inclusief bezoekerspasnummer en laptopnummer – voordat we via een glazen schuifdeur – lijkt een beetje op Star Trek – de werkvloer kunnen betreden.

We beginnen steevast met een vraag-en-antwoord rondje voordat men live tickets gaat behandelen. Onze rol in deze bestaat voornamelijk uit vragen beantwoorden maar dat wordt ook steeds minder omdat de “Minds” al aardig geskilled zijn geworden. Ondertussen controleren wij de werkinstructies en checken de voortgang met het thuisfront.
Vanmiddag moeten de mannen een klein examen afleggen om te testen of ze de materie beheersen. Gisteren ben ik de hele dag bezig geweest om deze zogenaamde ‘Toll Gate’ in elkaar te knutselen en ik ben tevreden over het resultaat.

De eerste week zit er bijna op. Nu al veel ervaringen rijker welke ik in volgende berichten nog nader zal expliceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *