Mini-mars

Nog 6 weken en dan is het Pasen. En op Paaszaterdag vindt in Sittard dan weer de jaarlijkse Kennedymars plaats.

Mijn deelnemerskaart is reeds binnen dus wordt het langzaam tijd om een paar kilometers te gaan oefenen. Door de winterse weersomstandigheden is er dit jaar nog niet veel van gekomen maar aangezien de sneeuw verdwenen is kan ik dat excuus niet meer gebruiken.

Naast de Kennedymars van 80 km als hoofdprogramma organiseert men sinds een aantal jaren ook een mini-mars van 10 km en de Swentiboldmars van 40 km. Dit om de drempel te verlagen en zodoende meer deelnemers naar het evenement te trekken. Ik hoop dit jaar de 80 km voor de 8ste keer te voltooien en voorlopig wil ik de 10 marsen vol maken. Daarna doe ik het misschien wat rustiger aan maar dat zien we dan wel weer.

Vandaag ben ik voorzichtig gestart met trainen. Ik heb hiervoor de route van de mini-mars uitgekozen. De route voert via Einighausen en Limbricht naar de Sittardse wijk Hoogveld. Vanaf dit moment is de route gelijk aan die van de Swentibold- en Kennedymars. Een mooi blokje om en ideaal om lekker in het ritme te komen.

Door het tunneltje richting Einghausen

10 km is een leuk begin maar lang niet voldoende om met vertrouwen aan de Kennedymars te beginnen. Vanaf nu worden de afstanden groter met als eerste doel om ergens rond Halfvasten de Swentiboldmars te kunnen lopen.

Ik hou jullie op de hoogte…..

Comments
  1. Pingback: Digipete.nl » Blog Archive » Met één oog op België

  2. Pingback: Digipete.nl » Blog Archive » Swentibold-mars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *