Mittenwald – Leutasch

Van/naar: Mittenwald – Leutasch
Afstand: 14,2 km.
Hoogtemeters: ↑ 200 meter, ↓ 0 meter
Hoogste punt: 1.106 meter (Leutasch – Weidach)

Het regent in Mittenwald, niet prettig als je een wandeling op het programma hebt staan. Het lijkt er op dat dit weertype het de hele dag gaat vol houden. Er gaat een bus naar Leutasch maar ik ben toch niet van suiker! De optionele route via de Grünkopf (4 km. en 600 hoogtemeters extra) wordt door EuroHike bij slecht weer niet aanbevolen en dat advies zal ik dus netjes opvolgen. Wat blijft is de standaardroute van 14,2 km. met geringe stijging. Ondanks de neerslag toch maar even een blik geworpen op de lüftlmalerei in Mittenwald. Lüftlmalerei is de in Zuid-Duitsland en Oostenrijk veel voorkomende beschildering van de gevels. Ik verlaat het voetgangersgebied richting Geisterklamm.

Geisterklamm

Links begint de klim naar de Geisterklamm

Toegang tot de kloof is gratis, enkel het oude gedeelte met zicht op de waterval vereist € 3,00 entree. Echter, het kassahuisje gaat pas om 10:00 uur open; helaas, pindakaas. Het pad met vele haarspeldbochten overbrugt de 175 hoogtemeters naar de panoramabrug. Vervolgens loopt de route door de kloof over ijzeren paden met trappen die aan de bergwand zijn bevestigd. Op deze manier heb je een prachtig uitzicht op de Geisterklamm in de diepte waar het water zich hoorbaar een weg zoekt. Het pad is niet geschikt voor honden (die blijven met hun poten steken in het rooster), kinderwagens en rolstoelen (die komen de trapjes niet op) en mensen met ernstige hoogtevrees.

Geisterklamm_1

Rechts de Geisterklamm en links het wandelpad

Gelukkig ervaar ik deze problemen niet en zo bereik ik uiteindelijk de Klammstüberl en daarmee het einde van de Geisterklamm. Zonder het te merken ben ik Oostenrijk binnen gewandeld. Ik passeer nog de resten van de Leutascher Schanz (onderdeel van de Porte Claudia) en wandel verder naar Leutasch. 

Meer is er niet over van de Porta Claudia

Het vervolg van de route is relatief vlak en voert grotendeels langs de oever van de Leutascher Ache. Ondertussen blijft het gestaag regenen en dat maakt de tocht er niet leuker op. Even voor enen arriveer ik bij Hotel Tirolerhof. Mijn bagage is nog niet gearriveerd – ik ben dan ook wel vroeg – maar ik kan gelukkig wel al mijn kamer betrekken. Aan de receptie wisten ze mij te vertellen dat het morgen droog zal blijven. Goede info want morgen gaat het verder naar Landeck……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *