Model

Modellbautage Gangelt

Regen en wind, hèt weertype voor eind november. Niet geschikt voor lange wandelingen en dus de ideale omstandigheden voor een aangename binnenactiviteit.
Dat dachten de Modell-Eisenbahn-Freunde Gangelt e.V. ook en dus organiseerden zij afgelopen weekend hun jaarlijkse evenement oftewel “Die Gangelter Modellbautage”. Op het moment dat de Duitse schooljeugd op vrijdagmiddag de klasdeur achter zich dicht trokken, namen de modelbouwers bezit van het schoolgebouw. De 3 verdiepingen van de Hauptschule werden geheel gevuld met allerlei soorten modelbouw, geen klaslokaal dat niet benut werd.

2 dagen en 3000 m² modelbouwplezier van allerlei pluimage. Niet alleen treintjes maar ook (duik)boten, vliegtuigen, (vracht)auto’s en nog veel meer geknutsel op schaal. Zaterdagmorgen was het al een drukte van jewelste en het moest nog zondag worden voor de tweede dag. Modelbouwtentoonstellingen brengen altijd veel en bijzonder publiek op de been. Kinderen die met open mond kijken naar al dat moois waar ze niet aan mogen komen, (oudere) mannen die verlekkerd kijken naar net dat treintje dat ze thuis nog missen maar dat niet te koop is en last but not least: echtgenotes cq. vriendinnen die uit noodzaak zijn meegekomen. Zij moeten de hand op de beurs houden zodat de hobby van man en kinderen niet al te zwaar drukt op het huishoudbudget.

Ik was er ook, alleen èn zonder veel geld op zak………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *