Moselsteig dag 1

Bron: EuroHike
Van/naar: Perl – Palzem
Afstand: 22,7 km.
Hoogtemeters: ↑ 400 meter, ↓ 450 meter

Ik ben in de Duitse deelstaat Saarland bij het drielandenpunt met Frankrijk en Luxemburg. Aan de overkant van de Moezel ligt Schengen en de komende 3 dagen volg ik de Moselsteig naar Trier.

Volg de pijltjes

De dag begint goed, ik kan de routebeschrijving niet vinden en toch moet deze op mijn hotelkamer zijn. Na uitgebreid zoekwerk besluit ik dan maar zonder het boekje van Eurohike op stap te gaan, ik heb tenslotte nog een navigatie-app en de markeringen onderweg.  Ik loop Perl uit en vanaf de Quirinuskapelle ga ik omhoog naar het uitzichtpunt op de dreiländereck op de Hammelsberg.

Vogelhuisjes op de Hammelsberg

Vervolgens ga ik over een stijgende bosweg naar de Schutzhütte waar ik linksaf door het bos afdaal naar de autosnelweg. Na het viaduct zet ik koers naar Wochern. Voorbij de kerk volg ik e veldweg naar de Wingertshof. tot nu toe gaat alles nog goed zonder routebeschrijving op een klein foutje mijnerzijds dan. Aan de rand van Palzem moet ik enkele wegenbouwmachines ontwijken, er wordt hier stevig aan de weg gewerkt. Bij Weingut Sauerweins weten ze hoe je gasten moet ontvangen, ik krijg gelijk een glaasje wijn aangeboden. Om 17.00 uur volgt nog een kleine wijnproeverij waarna ik overgegaan ben tot aankoop van enkele flesjes. Helaas heeft het enige restaurant in Palzem juist vandaag ruhetag, dat wordt thuisbezorgen.de – of zoiets – voor een Griekse schotel.

Mijn uitzicht vanaf Zeit bei Sauerweins

Morgen gaat de tocht verder naar Nittel. Waarschijnlijk zonder problemen want ik heb ondertussen de routebeschrijving boven water kunnen halen, was gewoon al ingepakt. Dom hè……..

 

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *