Moselsteig dag 2

Bron: EuroHike
Van/naar: Palzem – Nittel
Afstand: 15,8 km.
Hoogtemeters: ↑ 300 meter, ↓ 350 meter

Dag 2 van mijn wandeltocht langs de Moezel, op naar Nittel. 

De afstand is vandaag een stuk korter dan gisteren, namelijk 15,8 kilometers. ik begin mijn tocht langs de wijnranken van Weingut Sauerweins om vervolgens het sportpark van Palzem te passeren. Ik blijf de bosweg volgen tot de Helfanter Mühle. Nu loop ik over een veldweg naar Helfant. Reeds van verre zorgt de imposante St. Bartholomeuskerk voor een goed zichtbare skyline.

De Helfanter Dom, een grote kerk voor een dorp van ca. 300 inwoners

Vervolgens ga ik verder naar Wincheringen. Ik maak een omtrekkende beweging en na een korte klim bereik ik schutzhütte Gemünd. Een mooie plek voor een korte pauze maar ik besluit nog even door te lopen. De volgende bestemming is Rehlingen. Hier maak ik op de Bergstraße een kleine fout en loop daardoor dus zo’n 100 meter te veel. Terug op de route neem ik het stijgende voetpad naar het kerkhof. Het kasseienpad blijkt een echte kuitenbijter. Boven aangekomen duik ik weer het bos in en wandel ik richting Köllig. Vanaf het hooggelegen pad heb ik mooi zicht op de Moezel en zie ik aan de overzijde bij een kapel de Luxemburgse vlag fier wapperen.

Nee, niet de Nederlandse driekleur maar de Luxemburgse

Bij een kruising met een rustbank is het tijd voor een korte pauze na 11,5 km. Na enige versnaperingen volg ik het pad tussen de wijnbergen door naar Köllig. Ik ben er bijna, wat rest is nog een dalend uitdagend pad door het bos naar Nittel.

De Moezel

Vlakbij het station en de Moezel bevindt Hotel-Restaurant Culinarium, mijn slaapplaats voor de komende nacht. Morgen verder naar Trier……

 

Comment
  1. #sjiek Toch 100 meter te veel…:) Gelukkig hangt deze vlag in de juiste richting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *