Moselsteig dag 3

Bron: EuroHike
Van/naar: Nittel – Trier
Afstand: 18,8 km.
Hoogtemeters: ↑ 550 meter, ↓ 550 meter

Vandaag de laatste etappe naar Trier maar met een kleine aantekening. De wandelroute eindigt namelijk in Wasserliesch en dan gaat het in 15 minuten met de trein naar Trier.

De Nitteler Fels

Eerst maar eens bergop door Nittel naar start van de route. Na deze stevige klim gaat het rustiger omhoog onderlangs de Nitteler Fels. Over asfalt- en veldwegen bereik ik de bovenkant van de kalksteenrotsen en ga terug in dezelfde richting maar dan over het ‘Felsenpfad’ boven op de klif. Volgens de routebeschrijving is enige ‘Trittsicherheit’ noodzakelijk maar ik vond de moeilijkheidsgraad wel meevallen. Desondanks snap ik de waarschuwing wel want het pad is smal en voorzien van enkele lastige trappen. Aan het einde van het pad neem ik een ultrakorte rustpauze om van het fraaie uitzicht te genieten.

Uitzicht op Fellerich vanaf de picknickplaats

Wat volgt zijn makkelijke wegen op hoogte naar een picknickplaats met uitzicht op Fellerich. Na een lunchpauze ga ik links naar beneden over het smalle pad naar het Albachtal. Ik volg geruime tijd een beekje en begin dan aan de stijgende weg naar de Löschemer Kapelle. De routemakers geven aan dat de beklimming veel vergt van de conditie. Dit blijkt correct te zijn, de weg is goed begaanbaar en het stijgingspercentage is weliswaar niet bijzonder hoog maar de klim is wel heel lang wat het dan weer heel zwaar maakt. Bij de kapel heb ik uitzicht op Wasserliesch en krijg ik gezelschap van 4 wandelende heren. Uit de rugzak van een der heren komen 4 wijnglazen en een fles wijn! Ik heb pech, als ik een vijfde glas in mijn dagrugzak zou hebben dan had ik in het drinkgelag mogen meedelen. Helaas, pindakaas!

De Löschemer Kapelle bij Wasserliesch

Dan maar naar beneden over het smalle pad met kruiswegstaties. Na een zeer steile afdaling bereik ik Wasserliesch en 2 straten verder ben ik bij het station. Nu heb ik geluk, de trein naar Trier vertrekt al over een minuut of vijf. Dus snel een kaartje gekocht bij de automaat en op naar Trier. Hier is het even zoeken naar het hotel Deutscher Hof, gelukkig kun je met een smartphone meer dan alleen bellen. Bij de hotelreceptie blijkt dat ik beter niet op de Hauptbahnhof was uitgestapt. Station Trier-Süd ligt namelijk op een paar honderd meter van het hotel, goede les voor morgen…….

 

Comment
  1. Les voor de volgende keer, altijd een plastic wijnglas meenemen, of een rietje… 😉 Weer een mooi verhaal en #sjieke foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *