Mount Cook

Vanmorgen vertrokken uit Te Anau, eerst inspannen. We gaan de Kepler track lopen. Voor deze mooie tocht langs een rivier en door het bos staat volgens de infoborden 3,5 uur. Volgens Bas de gids is het te doen in 3 uur en als je snel bent in 2,5 uur. Ik had mij gisteren al voorgenomen om eens geen scenic tour te houden maar dat het tijd werd voor een power-walk. En ja hoor, na anderhalf uur was ik op het eindpunt bij de swingbridge. Trouwens, de “langzamere” lopers hadden zich ook van hun beste kant laten zien want zij hadden maar iets meer dan 2 uur nodig voor deze mooie wandeling.

Mount Cook

Ondertussen was het bijna 12 uur en werd het tijd om te vertrekken richting Mount Cook. Onderweg werd voor een korte lunch gestopt bij AJ Hacket Bungy bij de Kawarau Bridge. Dit is de eerste bungy-site van Nieuw Zeeland, 43 meter hoog en als je zwaar genoeg bent land je met je hoofd in het water. AJ Hacket heeft het bungy-jumpen in Nieuw Zeeland geintroduceerd en is ondertussen de rijkste man van Queenstown. Ik durfde wel maar heb toch maar niet gesprongen want laten we eerlijk zijn, 43 meter is een eitje vergeleken met 4.500 meter met vrije val.

Wanakaura Bungy

Na de bungy door naar Mount Cook of zoals de Maori zeggen: Aoraki. Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw Zeeland en is 3.754 meter hoog. Bij aankomst gaan we natuurlijk eerst wandelen en wel naar Tasman Lake. Dit is een gletsjermeer waar ijsbergen in drijven en natuurlijk met uitzicht op Mount Tasman. Een stevige klim maar uiteindelijk zeer de moeite waard. We overnachten in  Mount Cook Village oftewel The Hermitage. Hier is tevens “The Sir Edmund Hillary Alpine Centre” gevestigd. Hierover morgen meer.

 Lake Tasman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *