Nattenhoven

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1696
Afstand: 9,1 km.
Start en Finish: Café Bie Brigitte

De buurtschap Nattenhoven bij Berg aan de Maas telt maar zo’n 150 inwoners maar heeft wel een café. Vanaf deze horecalocatie vertrek ik voor een waterrijke wandeling.

Het grensoverschrijdend veer tussen Berg en Stokkem

Voor de duidelijkheid, de wandeltocht voert niet door het water maar er langs; geen natte voeten dus! Allereerst loop ik ca. 200 meter over de Veerweg richting de veerpont tussen Berg en Stokkem. Dan verlaat ik de verharde weg en ga via een klaphek naar de Maasbeemden. ik volg de paaltjes ‘Maasvallei’ geruime tijd door de uiterwaarden van de grensmaas. Tussen het groen grazen hier zowel Gallowayrunderen als Konikpaarden. Na enige tijd passeer ik op gepaste afstand het rijksmonumentale kasteel Obbicht. Verder struinend langs de Maas wandel ik voorbij Obbicht naar Grevenbicht.

Konikpaarden in de Maasbeemden

Na geruime tijd verlaat ik de Maasbeemden via een klaphek langs het schietterrein van Schutterij Broederschap van “Het Heilig Kruis” naar de bebouwde kom van Grevenbicht. Aan de rand van het dorp ga ik rechts over het graspad langs de Kingbeek. Het pad wordt steeds smaller maar met enige voorzichtig blijf ik het stroompje volgen tot in Obbicht. Ik passeer de alleenstaande kerktoren van de voormalige kerk, steek de doorgaande weg over en loop verder over het Kasteelvoetpad naar de begraafplaats. Ik volg nu het smalle pad tussen het kerkhof en het kasteelterrein nar de dorpsrand van Obbicht. Hier ga ik rechtsaf over de verharde weg naar boven.

Kasteel Obbicht

Voor de bocht daal ik af naar het jaagpad langs het Julianakanaal. Ik volg het pad zo’n 1,5 kilometer naar Berg aan de Maas. Hier verlaat ik het jaagpad en wandel door de bebouwde kom terug naar het café in Nattenoven. Het was voor mijn doen een korte tocht maar zeker de moeite waard vanwege de mooie natuur…..

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *