Naturns – Meran

Van/naar: Naturns – Meran
Afstand: 18,7 km.
Hoogtemeters: ↑ 400 meter, ↓ 600 meter
Hoogste punt: 800 meter (Waal-Wasserlauf)

De laatste dag, vandaag naar Meran en morgen weer naar huis. De eerste helft van de route gaat geleidelijk omhoog om vervolgens sterk te dalen naar Meran. De officiële start is bij Hotel Kreuzwirt in het centrum van Naturns. Daar zal ik dus eerst heen moeten, zo zij gedaan. Via een schoolstraat verlaat ik al stijgend de bebouwde kom en wandel het agrarisch gebied in.

De Sonnenberger Panoramaweg, niet altijd gemakkelijk..

Ik volg vandaag geruime tijd de Sonnenberger Panoramaweg naar Partschins. Wederom een prachtige glooiende weg hoog boven het dal. Links ligt de Sonnenberg en rechts liggen voornamelijk boomgaarden met hèt product van de regio: appels! Na zo’n 5 kilometer krijg ik te maken met een groeiend aantal tegenliggers; waarschijnlijk is horeca niet ver meer. En inderdaad, bij het verlaten van het bos zie ik de Winklerhof reeds liggen.

Dus hier komen de apple’s vandaan……

Een goed moment voor een rustmoment op het traditionele terras waar ik snel gezelschap krijg. Een mede-deelnemer van de Alpenüberquerung “light” voegt zich bij mij en samen nemen we de voorbije kilometers door. Nadat de dorst is gelest gaan we getweeën verder. Er moet weer even flink geklommen worden richting waterval. Eenmaal boven volgen we de Sagenweg, een fraai wandelpad langs een kleine waterloop. We blijven richting Vellau/Saxner lopen tot de dalende ‘Schlundensteinweg’ naar Algund. Deze weg eindigt midden in de wijngaarden en vervolgens richting Gratsch.

Het pad loopt onder de druiven door, wijntje?!

Na een hangbrug bereiken we de Tappeiner Promenade. Deze brede promenade boven Meran is een soort parkachtige wandelroute met terrassen en exotische plantengroei. Aangezien het niet altijd goed kan gaan, zat de misser er vanzelf aan te komen.Doordat de ene wandelaar niet op zijn GPS lette en de andere de routebeschrijving niet raadpleegde, namen we de verkeerde afslag naar het centrum. Op zich niet zo ernstig maar wel jammer vanwege het missen van de rest van de promenade. Via de drukke binnenstad lopen we naar Villa Laurus, de wandelweek is ten einde.

Mijn tweede vakantie met EuroHike is mij wederom goed bevallen. De routebeschrijvingen zagen er gelikt uit, alle transfers goed geregeld en de hotels dik in orde. Volgend jaar misschien weer, wie weet…. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *