Neeroeteren

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1713
Afstand: 10,5 km.
Start en Finish: Brasserie Bakkemieske

Nabij Maaseik ligt Neeroeteren. Hier start vandaag een gemakkelijke wandeling door de Belgische Kempen.

Vanaf het fietscafé volg ik geruime tijd de doorgaande weg zuidwaarts. Voorbij de Cassiskapel ga ik linksaf richting de Volmolen. Echer, vlak voor de molen ga ik rechts over een bospad dat later een vlonderpad wordt. Ik blijf het weggetje langs de meanderende Bosbeek ruim 1 kilometer volgen.  Bij de visvijver ga ik links over een houten brug en wandel weer over een vlonderpad. Ik loop verder door het Wouterbos over veld- en boswegen.

Vlonderpad door het Wouterbos

Voorbij een houten afsluitboom ga ik links via en smalle doorgang naar een uitkijkheuvel waar ik mooi uitzicht heb op het Bergerven. Vervolgens wandel ik langs het ven en ga over het ‘Ruige Laarzenpad’ naar beneden. Een stuk verder passeer ik een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan 3 Belgische verzetsstrijders. Na geruime tijd bereik ik de Zuid-Willemsvaart. Aan de overzijde ligt camping ’t Eilandje. Ik volg de grindweg langs het kanaal nar de brug en kom daarbij langs een zogenaamde oeverbunker.

 

Oeverbunker bij de Zuid-Willemsvaart

Helaas kan ik de beoogde route naar brug wegens werkzaamheden niet volgen, daarom zoek ik een alternatief om toch bij de brug te geraken. Dat lukt: bij de doorgaande weg ga ik links en na enkele minuten komt de tocht bij het Bakkemieske tot een eind….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *