Nog steeds Picton

Vanmorgen om haf 8 moesten we verzamelen in de haven van Picton. De water-cab lag klaar om ons de Queen Charlotte Sound in te brengen. Een tocht van ca. een uur bracht ons eerst op een eiland waar alle roofdieren verdwenen waren en zodoende barste van de zeldzame dieren. Niet dat ik er een gezien heb, maar het was wel leuk. Om half 11 werden we weer opgehaald door de post-boot die ons tijdens zijn postronde afzette op Ship Cove. Ship Cove is een historische plek. Hier heeft Captain Cook voet aan land gezet in 1770 en hij heeft deze plek ook gebruikt als pleisterplaats om reparaties uit te voeren en voorraden in te slaan. Op Ship Cove staat een groot monument ter ere van Captain Cook. Hier is tevens de start van de Queen Charlotte Track, een wandel/fietsroute van 71 km die zich uitstrekt van Ship Cove tot Anakiwa. De bedoeling was dat we een stuk van 15 km gingen lopen tot de Endeavour Inlet (Endeavor was trouwens de naam van het schip van Captain Cook). De helft van onze groep ging deze uitdaging aan, de andere helft begon 4,5 km verder, in Resolution Bay. De eerste 45 minuten gingen stevig omhoog tot de uitkijkpost. Daarna ging het eerst flink omlaag om vervolgens glooiend langs de kust te vervolgen. De route liep vrijwel geheel door bosgebied waardoor de temperatuur ook goed te doen was. Na de beklimming kwam ik helemaal in mijn element en zette goed de vaart er in. Het resultaat was dat ik vrijwel iedereen inhaalde en maar 10 minuten na de eerste twee arriveerde in de Furneaux Lodge alwaar ik maar gelijk een halve liter bier heb besteld. De tocht van 15 km had uiteindelijk 3 uur en 20 minuten geduurd. Nu maar wachten op de rest; om 4 uur ging de postboot weer terug naar Picton.

Dit was 29 januari, morgen is het vrijdag en dan gaan we naar Kaikoura. Daar gaan we walvissen kijken. Tenminste, als ze zich laten zien. Er bestaat tijdens deze trip – in deze periode – ook de kans dat we Orka’s zien.
Duimen maar………

Comments
 1. Hoi Peter

  Zoa te lèze is dit auch get veur mich, sjaone natuur.
  Mer dat hau ich auch al van Jean toen begrepe, allein dat wanjele en dat beer is neet zo aan mich besjteed.
  Ich houp dat ich dien foto’s auch un kear moag kieke.
  Trouwens ich hub maondig Photoshop 2 aafgerundj es doe get mos schoppe hahaha.

  ut is noe 9.35 en -2.5 hie achterom in Pöth, Groetjes

 2. Ha die Peter,

  ich haup auch veur dich dat ze de groate vusjuh zuuus. Succes doamit.

  Ich leas ut waal weer.

  Groet oet Gelaen

 3. ut vilt un bietje taenge dat se mér een hawve beer bestjeld höbs. veur dast se vertroks koosj se mit gemak meedere ganse op.

 4. Zo te horen kom steeds bter in het ritme ,wat betreft het wandelen.komt goed uit voor je want de kennedymars komt ook steeds dichterbij(alhoewel nog even tijd hebt om te oefenen).Ik hoop dat je morgen indrdaad de walvissen en orka’s gaat zien.groetjes en veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *