NWB – Zuid-Limburg Wandelroute (1)

markering geel-blauw

Het Pieterpad is nog niet voltooid en ik ga alweer een nieuwe uitdaging aan, de Zuid-Limburg  Wandelroute van de Nederlandse Wandelsport Bond. Dit regionaal wandelpad bevindt zich tussen Meerssen en Heerlen en telt 73,4 km. In tegenstelling tot het Pieterpad worden regionale routes niet gemarkeerd met een wit-rood vlak maar eenzelfde figuur in de kleuren geel-blauw. Verder blijft het wandelen en niet meer dan dat. Afgezien van de prachtige omgeving waardoor deze tocht mij voeren zal, is er ook een praktische overweging. Ik woon in Zuid Limburg en zodoende kan ik – zonder te hoeven overnachten – eenvoudig in een dag of 3 het heuvelland doorkruisen. Dit wilt trouwens niet zeggen dat ik nu een punt zet achter het Pieterpad, die wordt nog gewoon in het najaar afgemaakt en Zuid Limburg doe ik er tussendoor.

  • 1ste etappe: Meerssen – Margraten, 26,4 km

26 april 2009. Deze tocht is niet verdeeld in etappe’s dus dan doe ik dat zelf wel. Vandaag het eerste stuk, van Meerssen naar Margraten. Er zijn nog veel voor mij onbekende plekjes in Limburg – geloof het of niet! – en zodoende ontdek ik steeds weer iets moois. Vandaag was het al raak bij het vertrek. Natuurlijk wist ik van het bestaan van de Basiliek van het Heilig Sacrament maar ik was er nog nooit geweest. De basiliek en het bijbehorend park is prachtig en ligt op een worp afstand van het NS-station. Ik was ook nog nooit bij het Afrikamuseum in Cadier en Keer geweest. Ik ben er nu langs gekomen en ontdekte ook nog een Mariagrot met kruisgangstaties. En ondertussen doorkruiste ik ook nog een heuse golfbaan. De eerste blunder heb ik ook al gemaakt. In Berg (die van Terblijt) vergat ik een afslag te nemen en heb ik dus een paar kilometers extra gelopen. Het was weer te warm vandaag maar de eerste kilometers zitten er weer op.

Binnenkort meer……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *