NWB – Zuid-Limburg Wandelroute (2)

  • 2de etappe: Margraten – Lemiers, 29,1 km

31 mei 2009. Op een mooie Pinksterdag……………….
Inderdaad, het was een mooie zonnige 1ste Pinksterdag. Terwijl enkele kilometers verderop de meeste Pinkpopgangers nog op één oor liggen, parkeer ik mijn auto op de Markt in Margraten. 7:30, het is nog stil in het heuvelland. De wandeling naar Lemiers kan beginnen echter, het eerste probleem doet zich al snel voor. Ik blijk de routebeschrijving en routekaarten te zijn vergeten en zal dus geheel moeten vertrouwen op de blauw-gele markeringen. Als dat maar goed gaat; terug naar huis om het boekje op te halen is geen optie, dat zou een vertraging van ca. 1 uur betekenen.
En route, richting Reijmerstok.

Ballon nabij Reijmerstok

Even voorbij Reijmerstok komt mij een luchtballon tegemoet, een mooi fotomoment. De route vervolgt zich richting Slenaken en de markeringen zijn duidelijk en goed te volgen. Niets aan de hand dus, echter bij Beutenaken gaat het de eerste keer fout. Ik zie een markering op een boom over het hoofd en loop daardoor de verkeerde kant op. Vlak na Slenaken maak ik een intrepetatie-fout over de volgen richting en loop ik dus weer ietwat te veel. Uiteindelijk kom ik toch weer op de juiste route uit en kan ik mijn weg vervolgen naar Epen. Bij de Volmolen leidt een onduidelijke markering en onoplettendheid mijnerzijds wederom tot het volgen van de verkeerde route. Vlak na de Volmolen ontstaat er zelfs een kleine file omdat de doorgang bij het stegelke versperd wordt door een oeros met vervaarlijk uitziende horens.

Oer-os bij de Epense Volmolen

Maar goed, uiteindelijk kom ik weer op het goede pad. Langs de Heimansgroeve en door Cottessen naar de rand van het Vijlenerbos. Een stukje over de verharde weg en toen ging het weer mis. In een haardspeldbocht twijfelde ik over een bospad naar rechts. Ik kon geen markering vinden en besloot de verharde weg te blijven volgen. Achteraf gezien was dit een foute beslissing maar op het moment dat ik dat inzag had ik geen zin meer om op mijn schreden terug te keren. Via de dalende weg bereikte ik Kasteel Vaalsbroek en kwam plots weer de geel-blauwe markeringen tegen. Uiteindelijk ben ik niet op het Drielandenpunt geweest en heb dus een paar kilometer gemist. Dat heb ik echter weer gecompenseerd met de kilometers die ik eerder al teveel had gelopen. Om 13:45 arriveer ik in Lemiers. Ik had geluk, na 5 minuten kwam de bus reeds die mij terug naar Margraten moest brengen.

Veilig aangekomen in Margraten was ik toe aan een koud pilsje op het plaatselijke terras. Het zit er op voor vandaag. Nog 1 etappe tot het eindpunt in Heerlen.
En dan natuurlijk het routeboekje niet vergeten…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *