NWB – Zuid-Limburg Wandelroute (3)

 • 3de etappe: Lemiers – Heerlen, 17,9 km

10 augustus 2009. Het laatste stukje….

Wandelen is leuk – volgens mij tenminste – maar de weg naar de route is soms lang en vergt een goede planning. De twee voorgaande etappes van deze NWB-route waren logistiek goed te doen maar de derde en laatste etappe was iets omslachtiger. Voor wie niet bekend is in Zuid-Limburg, Lemiers is een kerkdorpje van Vaals en ligt dus bijna in Duitsland. Dat laatste is geen probleem want de bussen en treinen van Veolia rijden door tot in de binnenstad van Aken. Het is wel lastig dat er geen rechtstreeks openbaar vervoer van Geleen naar Lemiers gaat. Dat betekent dus overstappen. Mijn transportschema zag er vandaag als volgt uit:

 • Met de trein van Geleen-Lutterade naar Maastricht
 • Met lijn 50 van Maastricht naar Lemiers
 • Met de trein van Heerlen naar Geleen-Oost

En dan natuurlijk nog te voet van en naar het station èn een wandeling van ruim 3½ uur door de prachtige heuvels van Zuid-Limburg.

De Zuid Limburg Wandelroute van de NWB zit er op, 73,4 km van Meerssen naar Heerlen. Ook zin gekregen? Ik zou zeggen: Vooral DOEN!
Ik heb alweer een paar nieuwe wandelboeken gekocht, dat houdt me wel bezig. De laatste aanwinst is een boekje van On Track met 15 wandelingen in Zuid-Limburg.
Ik ben voorlopig nog niet uitgewandeld…….

Mamelis

Comment
 1. Compliment voor de prachtige en actieve site.

  Lemiers bestaat zelfs drie keer. Lemiers aan de Rijksweg, Oud Lemiers met grenspaal 200 en aan de overkant van de Selzerbeek Duits Lemiers.
  Iets verder ligt bij grenspaal 201 de vlek Mamelis.
  De foto op jouw site (vakwerkboerderij staat bij gp. 201)
  Zie hiervoor de site http://www.opdegrens.eu
  Daar staan nog meer boeiende onderwerpen.
  Vriendelijke groet,
  Heemkundige Historie Hans Hermans Heerlen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *