Oorlog?

Daar komen de schutters of althans iets wat er op lijkt. Tijdens mijn dagelijkse lunchwandeling wordt mijn pad plots gekruist door een stoet militairen. Weliswaar betreft het een klein peloton maar door het groot aantal genode gasten – veelal veteranen – is het toch een optocht van formaat geworden. Het was mij niet geheel duidelijk wat de aanleiding was voor dit militair vertoon maar na uitvoerig ge-google kwam er toch enige helderheid in de zaak.

Maestrichtsche DienstDoende Stadsschutterij

Maestrichtsche DienstDoende Stadsschutterij

De stoet werd geescorteerd door leden van de Maestrichtsche DienstDoende Stadsschutterij en via hun website werd mij alles duidelijk. Het ging op deze regenachtige vrijdagmorgen om een bezoek van de Koninklijke vereniging 5 Linieregiment ter ere van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Opmerkelijk in deze is dat het hier om een Belgisch regiment gaat maar daar is natuurlijk wel een historisch verantwoorde verklaring voor  ( zie hun website voor een uitgebreide uitleg).

51 Linieregiment

51 Linieregiment

Nadat de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders het defilé hadden afgenomen kwam er een einde aan het publieke gedeelte en dat kwam precies op het juiste moment, mijn pauze was voorbij en ik moest weer aan de slag….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *