Opgrimbie

Net over de grens aan de andere kant van de Maas ligt de Mechelse Heide, onderdeel van Nationaal Park Hoge Kempen. Een van de vijf toegangspoorten ligt in Maasmechelen en dat is vandaag het startpunt van een gecombineerde wandeling over de Mechelse Heide.

Ik heb vandaag besloten om twee routes te combineren en deze te aan elkaar te breien met een verbindingsroute. Om kwart voor negen parkeer ik mijn auto bij Camping Salamander. Hier starten maar liefst 7 wandelingen, variërend van 3,5 tot 10 km. Ik loop vandaag alle routes met de klok mee en beide routes zijn gemarkeerd met blauwe pastilles. De vorst zit nog een beetje in de lucht en daardoor heb ik ietwat koude handen. Als ik via het Mechels Ven de verbindingsroute bereik is de temperatuur inmiddels aangenaam geworden en ga ik de blauwe route even verlaten.

Zo’n 2,5 kilometers volg ik nu de met een X gemarkeerde route totdat ik een andere blauwe route bereik. Deze route start bij Camping Kikmolen in Opgrimbie en maakt een omtrekkende beweging rondom een zandgroeve met bijbehorend meer. De wandelpaden zijn prachtig maar een klein minpuntje is de E314 die wel erg aanwezig is. Als de lus volbracht is moet de verbindingsroute weer overwonnen worden om vervolgens weer verder te gaan op de eerste blauwe route. Tijdens het laatste stuk passeer ik weer een zandgroeve voordat ik via een laatste afdaling de parkeerplaats weer in het vizier krijg.

Bijna 15 km. over de Mechelse Heide, zeker de moeite waard. Alleen jammer van die fietsers die menen dat de wandelpaden er ook zijn voor hun mountainbikes en dat terwijl er toch duidelijk is aangegeven dat dit niet het geval is. De klaphekken blijken in ieder geval geen hindernis voor de pedaleurs op te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *