PEN

ik had nog geen digitale camera……. 😉 Flauwekul natuurlijk, maar dat heb ik hier al eens uitgelegd. Toch is er altijd ruimte voor een nieuw hebbedingetje, alweer een nieuwe camera!

Tijdens mijn wandelingen heb ik tot nu toe altijd gebruik gemaakt van mijn trouwe Sony W15. Een – vooral – praktische metgezel want hij past makkelijk in mijn broekzak. Echter, in mijn optiek is de compact-camera te simpel. Weinig tot geen instelmogelijkheden en ik stoorde mij mateloos aan de enorme vertraging van de sluiter. Tijd dus voor een alternatieve oplossing, maar wat?

Naast de spiegelreflex en de compact camera bestaat er tegenwoordig – in het betaalbare segment – ook de zogenaamde systeem-camera. Qua grootte valt het tussen beide camera’s in en dat geldt ook voor de prestaties. Er zijn meerdere merken die zo’n camera op de markt maar mijn keuze is gevallen op een Olympus en wel de PEN E-PL1. Het handzame formaat, de verwisselbare lenzen en de 4/3″ sensor met crop-factor 2 geven een prettige combinatie van kwaliteit en gebruiksgemak.

Wie nu denkt dat er binnenkort een Canon 50D te koop zal zijn, die heeft het mis. Morgen – tijdens het Carbibisch festival in Geleen – zal ik gewoon acte de présence geven met het groot materieel. Nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *