Picton

Zo, dat was het Noordereiland. Vanmorgen om half 9 met de veerboot de grote oversteek gewaagd. Toen we de haven van Wellington verlieten en het ruime sop kozen, werd de zee onstuimig en ging het hard waaien. We zijn op open zee! Ik heb nog een tijdje op dek 10!! – het zonnedek – vertoefd maar ben toen gauw naar binnen verhuist. Op dek 7 heb ik snel de luie stoelen op het voordek ontdekt, mijn I-pod aangezet en een beetje gesoest op de klanken van The Allmann Brothers Band. Toen ik weer langzaam bij mijn positieven kwam waren we reeds in rustiger water beland. We waren de Marlborough Sounds binnengevaren, een soort fjordengebied. In dit soort gebied zullen we deze week nog meer vertoeven. Na een uurtje door deze sounds gevaren te hebben, legden we aan in de haven van Picton. We zijn nu officieel op het Zuidereiland.
Aangezien onze kamers in de Americano Inn nog niet gereed waren had Bas – onze reisleider – een alternatief idee in gedachten. Het was “toevallig” lunchtijd en hij wist een leuke gelegenheid op 20 minuten rijden. Marlborough – zo heet deze streek – is in tegenstelling tot wat de naam misschien suggereerd, niet de streek waar die rode pakjes sigaretten worden gekweekt. Het is eerder een bekend wijngebied en je ziet dan ook overal wijngaarden. Wij kwamen terecht bij de Cellar Door & Cafe van Saint Clair Family Estate Wines in Blenheim. Hier hebben we in de tuin genoten van een heerlijke lunch en als je dan toch op een winery bent, de Pinot Gris smaakte me uitstekend. Ons hotel in Picton is weer een soort motel. Dit soort gelegenheden kom je veel tegen hier in Nieuw Zeeland. Je moet dan denken aan een kamer met een klein keukentje zodat je zelf kunt koken, zou je dat willen. In Picton blijven we 2 nachten.
Morgen worden we vervoerd met een watertaxi over de Marlborough Sounds om aansluitend een ca. 5 uur durende wandeling te gaan maken. Na afloop van de voettocht ligt de taxi dan weer hopelijk op ons te wachten.
Vrijdag verlaten we Picton dan weer en gaan we naar Kaikoura en dan wordt het tijd voor de walvissen en dolfijnen.

Dit was de reisinfo, nu nog wat algemene zaken.
De foto-teller staat op 380 (bruto).
Het gaat goed met mijn ego, mijn leeftijd werd door een reisgenote ongeveer gelijk geschat aan die van haar zelf en zij is 39 lentes. Ik heb mij net voor de eerste keer geschoren deze vakantie en de reacties waren positief. Nu we het toch over leeftijden hebben, mijn kamergenoot is 2 weken jonger dan ik en die schatten ze ouder……
De zonnestralen hebben aardig wat impact op mijn lichaam gehad; ik was aardig verbrand en mijn nek is nu flink aan het vervellen. Ben benieuwd wat daar voor hoofd onder zit.
Jullie hebben het vast gemerkt, zo af en toe voeg ik een externe link toe bij plaatsen die ik bezocht heb. Indien mogelijk zal ik dit blijven doen zodat jullie ook op de officiële sites kunnen bekijken wat ik hier uitspook.
@Bert: bedankt voor het googelen naar de Wanganui cq. Anduin Rivier, ik ben blij dat Google mij al zo snel kan vinden.
@Diana: ik hoop dat het oefenen voor de Kenndymars ook zonder mij goed verloopt. Zoals je hebt kunnen lezen ga ik morgen weer een stevig stukje trainen.
@Jo: Ik hoop dat je het ABG van sommige reageerders kunt volgen. Een antwoord in het ABK is niet verplicht maar mag altijd. Ondertussen blijf ik mijn stukjes gewoon in het ABN schrijven, dan kan heel Nederland er eventueel van mee genieten.
@Ivo: Mijn eerdergenoemde kamergenoot gebruikt een Nikon D70s, weet niet of dat wat is 🙂
@Allen: Dit was het voor vandaag, morgen meer nieuws…..

Comments
 1. Hoi Peter,

  wederom ein sjoan verheulkuh.
  Good om te heure dat ze al bruto foto’s hubs gemaak. Maak dur maar genog, weggooie kint altied nog.

  Hie in Gelaen vruus ut wear en wellich kinne veer volgende weak weer sjaatse. Tenminste dat zigge ze…..

  Nikons zin goeje camera’s, dat weit ich toevallig…. 🙂

  Wiejer geit nog alles good in de Waereldsjtad, dus is weinig nuujts te melde.

  Groetjes Ivo

 2. Hey Peet,

  Bis ze neet zeeziek gewaes??
  Enne,waal leuk dat ze van mien oudste broor opeens mien jongste broor wurdts.
  Let neet op ut sjrieve van mien plat,kalle kinne ich beter(mer dat woor bekind)
  Enne nog get,mich volgendeer neet vergete he.
  Groetje Dien zösterke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *