Pieterpad (1)

  • Etappe 1: Pieterburen – Winssum 11 km
  • Etappe 2: Winssum – Groningen 18 km

Het Pieterpad, 491 km van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht (of andersom). Tussen 1978 en 1980 bedachten 2 vriendinnen deze wandeltocht van Noord naar Zuid en sindsdien hebben duizenden enthousiaste wandelaars het traject afgelegd. Als fanatiek wandelaar ben ook ik begonnen aan de uitdaging. Op 30 juni 2007 ben ik met het openbaar vervoer naar Pieterburen gereisd om de volgende dag (1 juli dus) een start te maken met de eerste 2 etappes [Pieterburen – Winsum – Groningen 29 km]. Ik had een slechte dag uitgekozen; het regende de hele dag maar  de helse tocht is volbracht. Binnenkort ga ik de route weer oppakken en ga ik verder waar ik gebleven was, in Groningen dus.

De kop is eraf, nog 23 etappes te gaan, nog 462 km tot Maastricht.

Pieterburen

Noot: Er zit nogal wat discrepantie tussen de gepubliceerde afstanden van het Pieterpad. Op het bord bij de startlocatie in pieterburen staat 464 km. Onderweg kom je regelmatig handwijzers tegen die afwijkende afstanden weergeven. In de routeboekjes staan routebeschrijvingen èn routekaartjes, ook hier verschillen de afstanden onderling en de kilometers wijken ook nog eens af per druk. En als je de tocht zou lopen met een GPS-apparaat, dan krijg je waarschijnlijk weer een andere afstand. In mijn verslagen ga ik uit van:

  • Pieterpad I en II, 7e druk 2005 NIVON
  • Ik hanteer de afstanden zoals ze vermeld staat in het overzicht aangevuld met de km-correcties zoals vermeld op www.pieterpad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *