Pieterpad (10)

  • Etappe 23: Roermond – Pey 21 km

21 september 2009. Vandaag is officieel de herfst begonnen maar aan het weer is dat nog niet te merken. Ook deze week worden nog temperaturen van rond de 20 graden verwacht, van neerslag wordt weinig gesproken. Dit en mijn huidige zee van tijd vormen een uiterst legitieme reden om verder te gaan met het Pieterpad. Zolang het nog kan moet er worden genoten en gebruik worden gemaakt van de fraaie nazomerse weersomstandigheden.

ingang Roertunnel

Vanuit station Roermond volgt eerst een kleine toer door de bischopsstad om vervolgens Roermond aan de zuidzijde te verlaten. Langs de oevers van de Roer vervolg ik mijn weg door het park van kasteel Hattem. Hier passeer ik ook het Nationaal Indië-monument. Exact 2 weken geleden vond hier de Nationale Herdenking plaats en dat is nog overduidelijk te zien aan de grote hoeveelheid kransen. Even verder komt onvermijdelijk de A73 weer in beeld. Deze keer kruis ik deze autoweg vlak voor de zuidelijke ingang van de Roertunnel. Een rustig tafereel want de tunnel is wegens werkzaamheden gedurende 3 maaanden gesloten. Langzamerhand kom ik op bekend terrein. Hier en daar herken ik een stukje weg van eerdere wandeltochten. Zo ook in St. Odiliënberg waar ik vanachter de Basiliek van H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus het dorp binnenloop. Op dit plein stond ik eerder tijdens een pelgrimswandeling vanuit Kapel in ’t zand (Roermond).

Basiliek St. Odiliënberg

Verder gaat het naar Montfort en loop ik een aantal honderden meters over het parcours van de jaarlijkse Kennedymars, heb ik alvast kunnen oefenen voor de editie van 2010. Uiteindelijk eindigt deze etappe in Pey. Eerst nog een extra etappe van ca. 1,5 km om bij het station te geraken en de trein naar Geleen op een haar na te missen (met dank aan de kaartjesautomaat).
Uiteindelijk ben ik toch weer veilig thuis gekomen, morgen ga ik verder….

Nog 4 etappes te gaan, nog 54 km tot Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *