Pieterpad (3)

  • Etappe 5: Rolde – Schoonlo 19 km
  • Etappe 6: Schoonlo – Sleen 23 km
  • Etappe 7: Sleen – Coevorden 19 km
Vanwege de loopafstand en de reisafstand heb ik besloten deze keer 3 dagen te doen over het traject Rolde-Coevorden. Slaapgelegenheid is vantevoren via mail geregeld en de weersvoorspellingen zijn goed.
9 september. De eerste dag bestaat gewoontegetrouw uit veel reizen. Eerst met de auto naar Coevorden, dan met de trein naar Emmen en dan nog met de bus naar Rolde. In Rolde vond de jaarlijkse Rolder Markt plaats en dus kon de bus het dorp niet in. Dat betekende dus eerst een weg banen door de marktkramen voordat gestart kon worden met etappe 5 naar Schoonlo. Even na vijfen bereik ik Camping “de Warme Bossen” waar ik de nacht door zal brengen.
10 september. Na het uitstekende ontbijt vertrek ik om half 9 richting Sleen. Omdat de camping ca. 2 km vóór het eindpunt van etappe 5 gelegen is, zal ik vandaag ongeveer 25 km moeten lopen. Na een kwartiertje kom ik in de Schoonlooër Strubben en tot mijn verbazing zie ik plots voor mij 2 reeën het pad over springen. Voor het fotomoment was het natuurlijk te laat. De route loopt veelal door bossen, heide en langs veenplassen. Later op de dag tref ik bij een waterpoel ook nog een aantal oerossen aan bij hun dagelijkse bezigheden. Nabij Noord-Sleen passeer ik een monument ter ere van de initiatiefneemsters van het Pieterpad en even later kom ik langs een prehistorische grafheuvel (De Galgenberg). In Sleen aangekomen neem ik vol goede moed plaats op het terras tegenover de kerk voor een hapje en een drankje. Echter, er blijkt een besloten bijeenkomst te zijn en ik wordt vriendelijk doorverwezen naar een ander terras waar ik op mijn wenken werd bediend. Dan naar Camping “Pieterom” waar ik een zogenaamde Pieterwagen heb gehuurd.
11 september. Het is nog stil op de camping, om 7 uur vertrek ik voor de laatste etappe van deze week. Vandaag gaat de route hoofdzakelijk over asfaltwegen naar Coevorden. Op het vroege tijdstip is er toch al aardig wat activiteit in Sleen en omgeving. En dan bedoel ik voornamelijk mensen die naar hun werk cq. school gaan. En ik moet regelmatig aan de kant voor een tractor die zich verplaatst op deze smalle wegen. Om kwart voor elf nader ik het station van Coevorden en zie ik mijn auto reeds staan. De thuisreis kan beginnen.
Nog 20 etappes te gaan, nog 364 km tot Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *