Polo

Het laatste weekend van de Tefaf komt er aan en dan is er nog enige behoefte aan gepast vertier voor de gefortuneerde gasten. In Maastricht denken ze dat gevonden te hebben in City Polo, een compactere vorm van het grote polo.

Polo-arena op het Vrijthof

Polo-arena op het Vrijthof

Ten behoeve van dit evenement heeft men op het Vrijthof een met zand gevulde arena gebouwd inclusief tribunes en hospitality-tenten. De stallen voor de noodzakelijke paarden – anders kan men geen polo spelen – zijn voor de gelegenheid gesitueerd in de parkeergarage onder het plein.

Paarden op weg naar hun tijdelijke stallen

Paarden op weg naar hun tijdelijke stallen

Tijdens mijn middagpauze was ik al even getuige van de werkzaamheden rondom het naderende toernooi. Dat dit niet altijd geheel vlekkeloos verloopt was duidelijk zichtbaar op de Ezelmarkt. Een grote paardentrailer trachtte aldaar de bocht te nemen bij restaurant ‘Au Coin des Bons Enfants‘ maar ondervond aan den lijve de beperkingen van de smalle straatjes in het Maastrichtse Jekerkwartier.

Manouvreren op de Ezelmarkt

Manouvreren op de Ezelmarkt

Om 19.10 uur opent Burgemeester Hoes de festiviteiten maar dan hoop ik al thuis aan het avondmaal te zitten, van de wedstrijden ga ik dus niets meemaken. Het fraaie voorjaarsweer van afgelopen donderdag zal zich waarschijnlijk niet meer laten zien maar daar hebben alleen de gewone – niet betalende toeschouwers – last van. De fine-fleur zal – in ruil voor een passende vergoeding – het spektakel kunnen volgen vanuit het verwarmde paviljoen onder het genot van champagne en kaviaar, verschil moet er zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *