Queenstown

Vandaag een vrije dag in Queenstown, een groot pretpark voor de Xtreme outdoor liefhebber. Een dag die door iedereen vrij ingevuld kon worden. Zo zijn 2 personen vanmorgen heel vroeg vertrokken voor een ballonvaart inclusief champagne-ontbijt en een viertal anderen zijn ‘s-middags met een Landrover het binnenland ingetrokken. Ik ben met 4 anderen om kwart over 7 opgehaald voor een half uur durende rit naar Glenorchy voor een dagje funyaking. Nadat we in de wetsuits waren gekropen en de zwemvesten waren aangetrokken, begon het eerste deel van de dag…..Jetboats!!

img_5123

We hadden al jetboat ervaring op de Wanganui rivier maar dit was toch meer exciting! Aan het einde van de jetboottocht meerden we aan langs de Dart-river om over te stappen in de kayaks. Deze moesten wel eerst opgeblazen worden maar daar hadden ze gelukkig mega fietsenpompen voor. We werden verdeeld in groepjes en Team Netherlands ging onder leiding van Mike peddelen. Halverwege de tocht werd weer aangemeerd voor een heerlijke lunch in het groen met een uitzicht om van te dromen. Rondom de Dart-river zijn ook weer diverse opnames geweest van “The Lords of The Rings”. We voeren langs locaties als Isengard, Lothlorien en de top waar Gandalf de finale strijd met de Barlog uitvecht (Mount Pluto). Na de lunch verder over de rivier totdat we de bussen van Dart River Jet Safaries weer zagen staan en de tocht dus ten einde was. Nog even de foto’s ophalen en terug met Fletch naar Queenstown waar ik nu bij Global Gossip weer dit berichtje voor het thuisfront schrijf.

Funyaking

Morgen gaan we naar Lumsden waar we verdeeld worden in groepjes en iedere groep zal op een andere boerderij – bij echte boeren! – een nachtje verblijven. Misschien wel schapen scheren of koeien melken. Verrassing, dat zien we morgen dan wel weer.

Comments
 1. ootje ootje ootje onze peter zit in het bootje geweldig he geniet er van want het gaat langzaam op het einde aan het is zo voorbij groetjes van je moeder en van mij

 2. He Peter.
  vandaag LVK in Gelaen, historie ! 3×11 joar geleje.
  Ich zal dich smssen.

  Op wieveul sjteit de bruto fototiller ?

  Groet oet de weareldsjtad en geniet durvan.

  Ivo

 3. Peter Geweldig hoe je alles omschrijft wij zien en lezen dat je het daar fantasties hebt nog veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *