RailZ

Men zou kunnen denken dat ik na vorige week voorlopig geen trein meer kan zien. Integendeel, vandaag was ik alweer met de Nederlandse Spoorwegen op weg naar Rotterdam om – geloof het of niet – een modelbaan te gaan bekijken.

In Rotterdam is sinds medio 2006 RailZ Miniworld gevestigd. Op een steenworp afstand van het Centraal Station is hier op ruim 500 m² een unieke miniatuurwereld geschapen. Helemaal uniek is het natuurlijk niet want er zijn meer van deze permanente exposities zoals Miniatur Wunderland in Hamburg. Deze bekende Duitse attractie is echter bijna drie maal zo groot als de Rotterdamse baan maar ze zijn ook al twee keer zo lang bezig.

Ik wilde al lange tijd een bezoekje aan het Weena brengen maar het kwam er nooit van, tot vandaag. Eindelijk kon ik de grootste modelbaan van Nederland met mijn eigen ogen aanschouwen en het viel me een beetje tegen. Een klein beetje maar want het is werkelijk een mooie modelbaan. Ik had iets meer interactiviteit verwacht maar de prachtig nagebouwde thema’s uit Rotterdam en omgeving maakten veel goed.

Ik heb weer een hoop ideeën opgedaan voor mijn eigen modelspoorbaan, het wordt tijd dat ik weer eens ga knutselen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *