Ravenstein

Een lange en drukke dag ligt in het verschiet. 2 activiteiten staan op het goed gevulde programma, beide gesitueerd in de gemeente Oss.

Voor de middag ga ik een bezoek brengen aan de Nederlandse Kampioenschappen Majoretten. Ik hoor menigeen denken: ‘Waarom? Heb je niets beters te doen?’. De reden van mijn bezoek is heel eenvoudig, mijn nichtje is een van de deelnemers en ik ben vandaag een trouwe supporter. Mijn planning bleek perfect want ik was mooi op tijd voor Maaike’s solo-optreden en kon even later ook nog getuige zijn van de show van het team. Vanwege mijn middag-programma kon ik niet wachten op de uitslag maar ik zou op de hoogte worden gehouden via hedendaagse communicatiemiddelen.

De poelen van Dieden

Terug naar station Oss CS voor een kort ritje met de sprinter naar het nabijgelegen Ravenstein. Via de website van de gemeente Oss heb ik de folder van de wandelroute ‘Over d’n Dam’ gedownload en die ga ik vanmiddag verkennen. De wandelroute kent 3 deeltrajecten variërend van 6 tot 14 kilometer. Ik heb gekozen voor de 14 kilometer lange Dorpenroute die voornamelijk door het buitengebied ten noord-westen van Ravenstein loopt. Echter, eerst zuidwaarts  naar Huisseling. Langs een rustig straatje ontwaar ik enkele druk bestickerde auto’s, hier blijkt het hoofdkwartier te zijn gevestigd van het mountainbike-team van voormalig olympisch kampioen Bart Brentjens. De kerstmarkt in het centrum van Ravenstein laat ik aan mij voorbij gaan en ik vervolg mijn weg over de Maasdijk.

Dieden

Gedurende vele kilometers heb ik rechts van mij uitzicht op de provincie Gelderland, aan de andere zijde van de Maas. Aan de linkerzijde  passeer ik een aantal kleine dorpjes waar de tijd  stil lijkt te hebben gestaan. Via Neerlangel, Demen en Dieden bereik ik het uiterste punt van de route en maak ik een bocht van bijna 360 graden om langs de 12e eeuwse kerk de terugweg te aanvaarden. Nog even een blik op de stellingmolen ‘Stella Polaris’ uit 1865 en ik laat Dieden alweer achter mij. In Dennenburg-Deursen zie ik in de verte de spoorlijn Oss-Ravenstein al liggen, de finish is in zicht. Uiteindelijk brengt het smalle Stationspad mij rechtstreeks naar het station alwaar ik niet lang hoef te wachten op de trein naar huis.

Stella Polaris

In de trein check ik mijn nog ongelezen berichten en lees met plezier de verheugende uitslagen van het NK Majoretten. Maaike is solo derde geworden en heeft met het team van Irene-Lucia het kampioenschap behaald.

Gefeliceerd, ik ben trots op mijn nichtje….

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl | Maaspad – etappe 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *