Receptie

België is een interessant land om een cursus te gaan volgen en wel om een heel eenvoudige reden: het is spotgoedkoop!!! Ik heb het al 2 keer zelf mogen ervaren; eerst Dreamweaver en later Flash, beide bij Syntra in Hasselt. Vele landgenoten overschrijden eens per week de landsgrenzen om iets bij te leren en het kostenplaatje is hierbij natuurlijk een grote stimulans.

Deze week was ik op uitnodiging van een aantal bevriende cursisten te gast bij PCVO Maasland te Maasmechelen. Zij hadden op dit instituut een opleiding Photoshop gevolgd en deze werd afgesloten met een receptie. Tevens waren op deze avond – onder het genot van een hapje en een drankje – alle afstudeerprojecten te bezichtigen.

Vooropgesteld, ik werk niet veel met Photoshop. ik voer meestal enkel kleine correcties uit op mijn foto’s en dat doe ik met Aperture. Voor foto-manupilatie ben ik niet creatief genoeg en dus doe ik dat ook zelden. Toch brengt zo’n exposé een aantal nieuwe inzichten en worden een aantal oude bevestigd of net niet. De projecten werden ondersteund door een lijvig boekwerk waarin de opdracht en de uitvoering werden uitgelegd. Al met al erg bewerkelijk en een waar zoekplaatje voor de bezoekers. Het was misschien beter geweest om deze info separaat bij elk getoond project te tonen.

De uitvoering van de opdrachten was door de cursisten duidelijk verschillend geïnterpreteerd en dat is natuurlijk ook de charme. Ieder gebruikt de geleerde technieken met zijn of haar eigen creativiteit en het resultaat is dan ook heel persoonlijk. Je vindt het mooi of niet. Het doel van de cursus is in ieder geval bereikt. Er zijn nieuwe technieken geleerd en men heeft die naar eigen inzicht mogen loslaten op een foto naar keuze.

Je kunt in België bijna alles leren, probeer het ook eens…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *