Reijmerstok

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1484
Afstand: 18,2 km.
Start en Finish:Eetcafé A Gen Ing

Het is Lente!! Wandelen wordt weer iets aangenamer. Begrijp me goed, onder winterse omstandigheden is het ook heel goed toeven maar het gevoel van een korte broek gaat toch boven een dikke jas en handschoenen.

Vakwerkhuis net buiten Reijmerstok

Het eetcafé aan de N598 heeft weliswaar vandaag de wekelijkse rustdag, de tegenover gelegen parkeerplaats is gewoon geopend. Ik loop het dorp in naar de grote carréhoeve De Puthof. Aan de overzijde ligt een andere carréhoeve, tegenwoordig het 2-sterrenreestaurant Brut172 van sterrenkok Hans van Wolde. Op naar de buurtschap Waterop. Hier steek ik doorgaande weg over en vervolg mijn pad door de weilanden langs het riviertje de Gulp. Via het Karsveldervoetpad en het erf van Landgoed Karsveld loop ik verder richting Slenaken. Na geruime tijd arriveer ik op de grote parkeerplaats in het hart van het toeristische Slenaken.

Grensoverschrijdend gedrag, ginder ligt België

Langs de monumentale Remigiuskerk ga ik via de Grensweg omhoog, eerst geasfalteerd maar dan onverhard.  De stijgende veldweg eindigt op een kruising bij een veldkruis en zitbank. Mooie gelegenheid voor een korte rustpauze met mooi uitzicht na bijna 6,5 km. Na de break ga ik links – ik kom hier later nog terug – en loop bij grenspaal nr. 18 buurland België binnen. Via Nurop gaat het langs de verharde weg naar Teuven. Het voorgestelde pauzemoment – De Zotte Lambiek – is natuurlijk juist vandaag niet geopend, dus loop ik door naar de neogotische Sint-Pieterskerk. Hier ga ik rechts naar de Mosterthoeve alwaar de verharde weer overgaat in een veldweg.

Het Veursbos nabij Teuven

Het pad stijgt licht en voert mij door het Veursbos naar ijsboerderij ’t Voerboertje. Door de akkers bereik ik de Vlaamstalige basisschool St. Jozef in de buurtschap De Planck. De lesen zijn blijkbaar even geschorst want het is een drukte van belang op de ruime speelplaats. Even verder steek ik bij het voormalige douanekantoor de grens met Nederland weer over. Voorbij het wijndomein volg ik de veldweg naar het rustpunt bij Slenaken waar ik vandaag al eerder was. Na weer een korte pauze begin ik aan het laatste deel van mijn tocht. Na enige tijd arriveer ik weer in Reijmerstok, moe maar voldaan…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *