Retro………..

We worden oud!! Gelukkig maar……
De Pölleklup Lötterao bestaat alweer 25 jaar, time flies when you’re having fun en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Een jarenlange traditie binnen de Pölleklup is het kamp in het tweede weekend van september en dus is dat ook dit jaar het geval. De laatste jaren wordt tijdens het ‘kamp’ niet meer gekampeerd, de eminente leden verkiezen tegenwoordig een ééndaags uitstapje boven het slapen in een tentje. Echter, op iedere regel bestaat een uitzondering en derhalve werd er dit jubileumjaar weer gekampeerd. Weliswaar maar 1 nachtje – in vroeger jaren waren er dat 2 – maar wel op een historische locatie. Nu stond het kamp vanwege de feestelijkheden sowieso al in het teken van het thema RETRO. Dat hield onder meer in dat activiteiten uit het verleden tijdelijk nieuw leven werd ingeblazen.

Het tentenkamp van de Pöllekamp Lötterao

Op het kampterrein in Zonhoven kon men zodoende op zaterdagmiddag een groepje heren op leeftijd bezig zien te trachten een tent op te zetten. Het was evident dat de meesten dit al geruime tijd niet meer hadden gedaan en dientengevolge eerst moesten uitvinden hoe het ook alweer ging. Na de lunch stond een wandeling naar Domein Bovy in Bolderberg op het programma. Het eens zo florerende recreatiegebied bleek echter nog maar een schim van weleer te zijn en zodoende besloten we aan de overzijde op het terras van eetcafé ’t Bolderke plaats te nemen. Tijd voor een alcoholische versnapering met op de achtergrond het geluid van racende motoren op het circuit van Heusden-Zolder. Na de uitgebreide rustpauze kon het bonte gezelschap weer terug wandelen naar het kampterrein om een aanvang te nemen met de traditionele BBQ. Men liet zich het grillfestijn wel bekomen en toen het eten verorberd was lieten de mannen het vuur branden als zijnde een kampvuur. Prompt waren bekende en minder bekende liedjes uit de oude doos te horen in de omgeving van Zonhoven en het bleef nog lang onrustig.

Donk’re figuren rond het flakkerende vuur…

De zondagmorgen begon rustig en langzaam, het was voor menigeen een zware nacht geweest. Enkele kampeerders beginnen rustig aan hun tent reeds op te ruimen terwijl anderen zich buigen over de afwas van gisteren. Daarna is het tijd voor een Bourgondische brunch om vervolgens te beginnen met het laatste onderdeel van het kamp. Drie teams gaan de strijd op het slagveld aan in een oud Gotlands spel genaamd KUBB. Het speelveld krijgt in eerste instantie enkele meewarige blikken van de participanten maar na het eerste spel is men aardig geënthousiasmeerd. Ieder team speelt 2 wedstrijden waarbij het er af en toe fanatiek aan toe gaat. De uitslag van het KUBB kampioenschap is een perfecte; iedereen wint éénmaal en allen dus kampioen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *