Rheinsteig dag 1

Bron: EuroHike
Van/naar: Mainz – Schlangenbad
Afstand: 17 km.
Hoogtemeters: ↑ 390 meter, ↓ 190 meter

Vakantie!! Gisteravond ben ik gearriveerd in Mainz en vanmorgen ben ik gestart met een gedeelte van de Rheinsteig, om precies te zijn het traject van Mainz naar Koblenz.

Huisje in Niederwalluf

Aangezien de Rheinsteig niet in Mainz maar in Wiesbaden – aan de andere Rijnoever – start is er eerst een verplaatsing noodzakelijk. Gepland is een boottocht over de Rijn maar daar gaat het gelijk fout. Op he kantoor van de Köln-Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffahrt staat namelijk de mededeling dat tengevolge van de lage waterstand alle boottochten sinds afgelopen zaterdag zijn komen te vervallen. Na een telefoontje met de Service Hotline van Eurohike rest er niets anders dan de bus te nemen naar Schloss Biebrich. Zodoende start ik dus beduidend later dan gepland met de eerste etappe naar Schlangenbad.

Wijn in aanbouw nabij Walluf

Het eerste deel van de etappe is vlak en volgt geruime tijd de rechteroever van de Rijn oftewel Rechtsrheinisch. Bij Niederwalluf verlaat ik de Rijn om het binnenland in te trekken. Na Walluf gaat het stevig bergop. Links en rechts wordt de asfaltweg geflankeerd door wijnranken zolang het ook rijkt. Aan het eind van de wijnberg gaat de weg verder als schetterweg door het bos. De weg lijkt eindeloos maar eindigt na zeer geruime tijd toch bij de parkeerplaats Monstranzenbaum.

Naturdenkmal Grauer Stein

Hier ga ik rechts en volg het bospad richting Schlangenbad. Hierbij passeer ik het Naturdenkmal Grauer Stein, een imposante rotsformatie. In het kuurpark van Schlangenbad eindigt de eerste dag. Morgen gaat de tocht verder naar Oestrich-Winkel, een stevige uitdaging van wel 24 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *