Rheinsteig dag 2

Bron: EuroHike
Van/naar: Schlangenbad – Oestrich-Winkel
Afstand: 24 km.
Hoogtemeters: ↑ 510 meter, ↓ 700 meter

Het wordt een lange dag, de route telt maar liefst 24 kilometers. Vroeg vertrekken ligt dus voor de hand en zodoende vetrek ik om kwart voor acht – na het ontbijt – uit mijn verblijf in Schlangenbad.

Een voetenbad bij het kuurpark

Na een korte wandeling door het kurpark verlaat ik de bebouwde kom via een trappenpad. Het bospad stijgt gelijkmatig door het bos en al snel is van enige vorm van bebouwing niets meer te zien. Na geruime tijd gewandeld te hebben door de wijnbergen nabij Kiedrich zie ik een toren boven het maaiveld uitsteken. Dit is het enige overblijfsel van de voormalige Burg Scharfenstein. Voorbij Kiedrich kom ik bij klooster Eberbach.

Ruine Burg Scharfenstein

Ik wandel door de toegangspoort het binnenterrein van het uit de 12de eeuw daterende voormalige cistercienzerklooster. Mijn doel is de klosterschänke voor een welverdiende pauze. Echter, ik ben een uur te vroeg daar het terras pas om 12 uur open gaat. Dan maar verder, ik verlaat het kloosterterrein via de westelijke poort en begin dan aan een zeer stevige klim richting Oestrich-Winkel. Na het hoogste punt gaat het redelijk vlak over een breed bospad naar de rustplek ‘Am Unkenbaum’. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een korte pauze in te lassen en loop daarna verder naar Rebhang.

Klooster Eberbach

Na een eenvoudige klim door Rebhang over asfalt gaat het licht dalend verder langs de wijnranken naar Oestrich-Winkel. Even zoeken naar mijn hotel en dan is deze zware wandeletappe weer ten einde….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *