Rheinsteig dag 3

Bron: EuroHike
Van/naar: Oestrich-Winkel – Rüdesheim
Afstand: 17 km.
Hoogtemeters: ↑ 370 meter, ↓ 370 meter

Om 7:41 uur vertrek ik reeds vanaf mijn overnachtingsplek. Achteraf gezien iets aan de vroege kant maar daarover straks meer. Ik wandel richting de kerk van Winkel en ga dan via een tunneltje onder het spoor door. Waar de asfaltweg een zandpad wordt, zie ik in de verte al het Schloss Vollrads liggen. Daar moet ik dus heen! Voorbij het weingut volg ik de markeringen van de Rheinsteig door de bijbehorende wijnbergen.

Schloss Vollrads

Het volgen van de route is niet zo ingewikkeld – mummies wel – want een en ander is uitstekend gedocumenteerd. Eurohike heeft voor een fraai routeboek gezorgd en daarnaast hebben zij ook voorzien in GPS-data. Samen met de frequent aanwezige blauwe markeringen kan er dus niets mis gaan. Behalve onoplettendheid mijnerzijds natuurlijk. Een prachtig stuk door het Kieferwald hoog boven het Elsterbachtal brengt mij naar de steile afdaling naar het klooster Marienthal. Na het Fransiskaner klooster volg ik de verharde weg naar Waldhotel Rheingau.

Klooster Marienthal

Tegenover het hotel neem ik het steile pad omhoog door het bos. Na enige tijd steek ik de doorgaande weg over en wandel langs de Antoniuskapelle door een natuurgebied richting Rüdesheim. Er wordt nog een beetje geklommen en bij het schützenheim ga ik links door de wijnbergen. Rechts heb ik zicht op de Abdij St. Hildegard. Ik zal het benedictinessenklooster niet aan door maar passeer ik wel op korte afstand. Bij de verharde weg ga ik links en daal af naar Rüdesheim am Rhein.

Abtei St. Hildegard

In Rüdesheim wandel ik op weg naar mijn hotel over het marktplein waar de voorbereidingen in volle gang zijn voor het wijnfeest dat vanavond zijn eerste avond zal beleven, heb ik even pech…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *