Rheinsteig dag 4

Bron: EuroHike
Van/naar: Rüdesheim – Lorch
Afstand: 21 km.
Hoogtemeters: ↑ 660 meter, ↓ 680 meter

Naast mijn hotel in Rüdesheim ligt het dalstation van de kabelbaan naar het Niederwalddenkmal. Een ritje met deze seilbahn is een optie maar ik besluit toch maar omhoog te lopen, het gaat hier tenslotte toch om een wandertour.

Niederwald-Denkmal ‘Germania’

Het blijkt een pittige klim te zijn maar dan is het uitzicht wel adembenemend. Het 12,5 meter hoge beeld van Germania is zichtbaar vanuit de weide omgeving, ik bekijk haar van heel dichtbij. Door de bossen gaat het verder naar de Rossel, een ruïne uit het jaar 1774. De wandelroute gaat door de toren heen  en vervolgt dan zijn weg naar Assmanshausen. Boven aan de bosrand wandel ik langs de kabelbaan die naar het 1000 inwoners tellende dorp afdaalt. Vanuit Assmanshausen gaat het weer bergop door de wijnbergen nar de Rotweinlaube. De laube – oftewel prieel – geeft een mooi uitzicht over de Rijn en is tevens een mooie rustplaats.

De ruïne Rossel waar de route doorheen loopt

Het brede pad verandert al snel in een smalle klettersteig waar hier en daar staalkabels in de wand het lopen iets gemakkelijker maken. Ik dacht dat het stijgen nu wel afgelopen zou zijn maar ik kom bedrogen uit. Pas na geruime tijd gaan we weer dalen en al snel is de dorpskern van Lorch vanuit de hoogte zichtbaar. Het was een zware dag met veel klimmen – ruim 700 meter – en het bijbehorende dalen natuurlijk.

Uitzicht op Lorch

De dag is nog niet voorbij. In mijn wandelarrangement is namelijk een wijnproeverij inbegrepen bij Weingut Rössler. Daar maak ik natuurlijk graag gebruik van. De cheffin blijkt ook Goirle te komen en zodoende staat er ook Schrobbeler op de menukaart. Als afsluiting heb ik ook maar een flesje Riesling voor thuisgebruik meegenomen, u bent gewaarschuwd……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *