Rheinsteig dag 5

Bron: EuroHike
Van/naar: Lorch – Dörscheid/Kaub
Afstand: 13 km.
Hoogtemeters: ↑ 460 meter, ↓ 460 meter

Na een avondje ‘wijnen’ gaat het wandelavontuur weer verder. Na het ontbijt en een goede tip van de hoteluitbaatster steek ik het riviertje de Wisper over en klim omhoog naar Burg Nollig.

Ruïne Burg Nollig bij Lorch

De klim is niet eenvoudig, het steile pad is voorzien van staalkabels ter steun en op het einde zelfs stalen beugels in het pad. De burcht stamt uit de 14de eeuw en is tegenwoordig niet meer dan een ruïne. Ik vervolg op hoogte met contant uitzicht op de rijn, passeer de Clemenskapelle en wandel verder richting Lorchhausen. De weg gaat weer omhoog en ik passeer de grens tussen Hessen en Rheinland-Pfalz. De ausschank Grenzvogt is – hoe kan het ook anders – niet geopend. Daarom maar verder steil door het bos en vervolgens over brede wegen naar Kaub.

De Clemenskapell bij Lorchhausen

Vlak voor Burg Gutenfels daal ik af naar centrum van Kaub. Hotel er diverse hotels cq. pensions zijn in Kaub, heeft Eurohike besloten mij in een ander hotel onder te brengen. Daarvoor moet ik wel nog ruim 3 km. doorlopen naar Dörscheid. De weg naar Loreleyhotel Fetz is niet de meest eenvoudige, er moet flink geklommen worden. Een geluk bij een ongeluk: morgen hoef ik dit stuk niet meer te lopen, dat scheelt weer! Het verschil in hotels is vandaag wel erg duidelijk. Vanmorgen vertrok vanuit een traditioneel hotel – met omi in de sjolk – en vanavond slaap ik op een locatie met 3 sterren en toevoegen Superior.

Burg Gutenfels bij Kaub

Maar goed, dat hoort er ook een beetje bij. Morgen naar de Loreley, ik ben benieuwd…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *