Rheinsteig dag 6

Bron: EuroHike
Van/naar: Dörscheid/Kaub – St. Goarshausen
Afstand: 19 km.
Hoogtemeters: ↑ 590 meter, ↓ 620 meter

Ik ben over de helft van deze versie van de Rheinsteig. Omdat ik gisteren al zo’n 3 km. van de etappe van vandaag (Kaub – Dörscheid) begin ik mijn tocht vanaf hotel Fetz dus niet stijgend maar vlak. Het eerste deel loopt zo goed als vlak over veldwegen tussen de akkers met constant zicht op de Rijn. Dan volgt een steile afdaling over een zogenaamd ‘seilgesichertes Stück’ totdat de route weer een breed dalende bosweg wordt. Na een klein bruggetje gaat het weer zeer steil omhoog naar een uitzichtpunt. De goed gemarkeerde weg blijft iets dalen naar de Flelsenkanzelhof oftewel de Rheinsteig-Rast. 

Zicht op de Rijn vanaf de Loreley-felsen

Het rustpunt verkeert echter in een deplorabele toestand en nodigt dus niet uit in een rustpauze. De 132 meter hoge rots ‘Loreley’ komt dichterbij. De rots in een bocht van de Rijn is volgens de legende genoemd naar een achtergebleven nimf, genaamd Loreley. Het standbeeld van deze nimf heb ik vandaag gemist maar het uitzicht vanaf de top van de rots is adembenemend. Het park rondom de Loreley is een ware familie-attractie compleet met speeltuin en rodelbaan. Ik wandel verder naar boven nar de Loreley-schule. Verder over de parkeerplaats langs de sportvelden naar het uitzichtpunt boven Sankt-Goarshausen. Ik vervolg de dalende weg Burg Katz en verlaat even verder de Rheinsteig om na 500 meter mijn overnachtingsplek – de Herrmanns-Mühle – te bereiken.

Burg Katz bij Sankt-Goarshausen

Ik kan pas om 15:00 uur inchecken dus ik wandel nog even 800 meter omlaag naar de Rijn voor een drankje in de Altstadt van Sankt-Goarshausen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *