Rheinsteig dag 7

Bron: EuroHike
Van/naar: St. Goarshausen – Kamp-Bornhofen
Afstand: 21 km.
Hoogtemeters: ↑ 690 meter, ↓ 700 meter

Maandag, de tweede week van mijn wandelvakantie langs de Rijn neemt een aanvang. Vanaf de Herrmannsmühle wandel ik bergaf naar de Rijn en loop verder richting het station. Bij het kerkhof gaat een trappenpad naar boven. Het beloofd een pittige klim te worden, het pad gaat steil over rotsen richting Kestert. Na een schuilhut blijf ik de hoogteweg volgen door weidevelden en bosgebieden. Na een uitzichtpunt komt een smalle serpentineweg die mij naar Burg Maus brengt.

Burg Maus nabij St. Goarshausen-Willmich

De daarop volgend brede weg eindigt op de verharde weg in Willmich. Aan de overzijde van de weg ga ik weer onverhard omhoog. Na geruime tijd kom ik weer bij een hut waar ik een kleine pauze neem. De weg volgt een Bergbau-lehrpfad welke na een afdaling bij een bergbau monument komt. In de regel zijn er weinig (geopende) horecagelegenheden op de route. Vandaag volgt echter een uitzondering, in Oberkestert bevindt zich Uschis Wanderstation waar ik terecht kan voor een kleine versnapering.

Een kolenkarretje, monument voor de bergbau

Richting Lykershausen wordt het enigszins ungemütlich, er volgt eerst een lange stijgende weg en dan een smal onherbergzaam dalend pad. Bij de asfaltweg ga ik links naar Burg Liebenstein en vlak daarna Burg Sterrenberg. Vanaf hier gaat het zeer lastig naar beneden, oplettendheid is geboden. Eenmaal beneden bereik Bornhogen, loop naar de Rijnoever en volg deze geruime tijd noordwaarts tot ik bij mijn hotel aan kom…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *