Rheinsteig dag 8

Bron: EuroHike
Van/naar: Kamp-Bornhofen – Braubach
Afstand: 17 km.
Hoogtemeters: ↑ 620 meter, ↓ 620 meter

De meeste hotels op deze tour liggen in het dal, in Kamp-Bornhofen gevestigd langs de Rijn. Klinkt mooi maar dat betekent dat iedere dag begint met een flinke klim, zo ook vandaag.

Rheinsteig Hütte Osterspai

Langs de kerk gaat het flink omhoog, pittig omhoog. Ik merk dat de wandelvakantie op zijn eind loopt, het kost mij steeds mer moeite om heelhuids boven te komen.  Eenmaal boven loop ik over de rotsen weg langzaam naar beneden en vervolg mijn weg door het bos richting Oisterspai. Na een tijdje heb ik zicht op de Marksburg maar het zal nog geruime tijd duren eer ik daar zal belanden. Ik moet eerst nog de Dinkholder berg over en dat blijkt geen gemakkelijke opgave. Bij de Rheinsteig Hütte Osterspai kan ik eindelijk even genieten van het uitzicht tot ik een aanvang neem met de afdaling.

De Markburg bij Braubach

Vanaf de Sauerbrunnen is het alweer klimmen geblazen, via vele serpentines kom ik uiteindelijk bij Aussichtspavillon Lusthäuschen. Ermag weer worden afgedaald, deze keer over een smal lastig pad richting Marksburg. Na nog een klim kom ik eindelijk bij de uit de 12de eeuw daterende burcht. Nu nog enkel dalen naar het centrum van Braubach, ik ben aan rust toe……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *