Rheinsteig dag 9

Bron: EuroHike
Van/naar: Braubach – Koblenz
Afstand: 20 km.
Hoogtemeters: ↑ 690 meter, ↓ 680 meter

De laatste dag, op naar Koblenz! Ik begin natuurlijk weer bergop maar iets minder hevig dan de vorige dagen. Toch blijf het trappend een flinke uitdaging.

De toch bij de stadspoort in Braubach

Boven aangekomen bij het uitzichtpunt heb ik weer zicht op de Markburg, maar dan van de andere kant natuurlijk. Via vel haarspeldbochten daal ik af naar een klein dorpje van waaruit ik weer  steil omhoog ga met behulp van een aantal touwen te zekering. Na een stuk asfalt door Lahnstein steek ik het spoor over en ga links richting de Ruppertsklamm. De kloof telt maar liefst 235 hoogtemeters over een afstand van niet meer dan 1,5 km. De route door de kloof is niet gemakkelijk, het pad is een regeling van rotsen, stromend water en staalkabels.

De entree van de Ruppertsklamm

Boven aangekomen is het tijd voor een rustpauze bij de Schutzhütte. Na het nuttigen van een meegenomen banaantje kan ik tocht naar Koblenz voortzetten. Onderweg zal ik nog een aantal keren steil omhoog moeten klauteren. Als ik dichter bij het einddoel kom hoor ik verderop heftig geknal. Ik denk aan jagers of vuurwerk maar beide blijken incorrect. Iets verderop ligt namelijk een kazerne met oefenterrein, dat dus! Over een dalende weg door het Bienhorndal langs een kleine kabbelende beek naar Pfaffendorf. Bij de Rijn aangekomen volg ik deze naar de Pfaffendorfer Brücke. `ik steek via de brug de Rijn over en kom zodoende voor het eerst tijdens deze wandeltour aan de linkerzijde van de machtige rivier.

Goed vasthouden aan de touwen…….

De trip is voorbij. Het viel niet altijd mee maar ook niet tegen. Volgende keer misschien een iets minder uitdagende route uitzoeken. Morgen wordt niet meer gewandeld maar ga ik toerist spelen in Koblenz…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *