Roermond

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1185
Afstand: 12,8 km.
Start en Finish: Laurentius Ziekenhuis

Ik had vandaag een afspraak in het Laurentius ziekenhuis in Roermond voor een rijbewijskeuring naar aanleiding van mijn epileptische aanval op 14 februari van dit jaar. Aangezien de afspraak reeds om 12.00 uur was, bleef er een zonnige middag over om te wandelen.

Een kaarsje opsteken in de processiegang van Kapel in ’t Zand

Vanaf het ziekenhuis loop ik eerst een rondje door  Maasniel, langs de Fatih moskee en om de vijver heen weer richting ziekenhuis. Het belooft vandaag een makkelijke dag te worden. De wandeling is grotendeels verhard – zo’n 98% – en heeft meer weg van een stadswandeling dan een boswandeling. Aan de overkant van de drukke Oranjelaan vervolg ik mijn weg door het park langs de Maasnielderbeek. Ik steek weer een doorgaande weg – Koninginnelaan – over en steek het voormalige tracé van de Ijzeren Rijn over.  Vervolg wandel ik langs de muur van ‘d’n Aje Kirkhoaf’ naar Kapel in het Zand. Hier neemt de route een bijzondere vorm aan, ik loop namelijk door de processiegang in de kapel om aan de andere zijde bij de Redemptoristenkerk weer in de buitenlucht te komen.

Vistrap in de Roer nabij de ECI cultuurfabriek

Ik passeer een Jeu-de Boulesbaan en bereik de oever van de Roer. Ik blijf de naamgever van Roermond volgen tot aan de Kapellerlaan, steek de spoorwegovergang over en ga links over het smalle voetpad. Tegenover het politiebureau steek ik de Roer over, loop achterlangs het tankstation en volg vervolgens de Hambeek. Na enige tijd ga ik via een smalle brug naar de overzijde en vervolg mijn weg terug aan de andere zijde van de beek. Ik blijf de grindweg volgen tot aan het sportcomplex van Hockeyvereniging Concordia. Ik steek wederom de Roer over en wandel langs de voormalige waterkrachtcentrale van de Elektro Chemische Industrie (ECI) – nu in gebruik als ECI cultuurfabriek – en kort daarna langs het met een Michelinster bekroonde restaurant One.

De toren van de S. Christoffelkathedraal

Ik zie de binnenstad van Roermond al liggen en kom via een brug over de Roer in het stadsdeel ‘Voorstad St. Jacob’. Over de Maasboulevard met links een jachthaven loop ik naar de Marie Theresia Brug om vervolgens de binnenstad in te wandelen. Ik passeer meerder kerken – de Christoffelkathedraal en de Munsterkerk – in de bisschopsstad en via het voetgangersdomein bereik al snel het station waar ik mijn wandeling vandaag beëindig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *