Rookverbod

Het rookverbod in de Horeca bestaat een half jaar en heeft ons van alles gebracht. Burgerlijke ongehoorzaamheid bij een deel van de kasteleins, geen rooklucht meer in de café’s en zelfs bij -20 zijn de terrassen gevuld.
Ik moest plots weer denken aan een dialoog waar ik lang geleden getuige van was. Het verhaal speelde in een Geleens café, het gesprek ging tussen een stamgast en de kastelein, en het is echt gebeurd.

Klant: Heb je wisselgeld voor de sigaretten-automaat?
Kastelein: Natuurlijk, alsjeblieft!

De klant loopt naar de “zaal” om sigaretten te halen. Hij was echter niet op de hoogte van het feit dat de automaat sinds kort was verwijderd. Na enkele minuten komt hij terug naar de bar.

Klant: (verbaasd) De automaat hangt er niet meer……
Kastelein: Dat weet ik……., maar bij de friture hiernaast wel.

De klant vertrekt met gezwinde spoed naar de friture om daar een pakje sigaretten te halen. Wat hij wederom niet wist was dat de friture wegens vakantie gesloten was. Niet veel later kwam hij verbaasd weer naar binnen.

Klant: (nog verbaasder) De friture is gesloten……..
Kastelein: (met big smile): Ja, dat weet ik…..

Of de klant nog sigaretten heeft gekregen is mij niet bekend. De kastelein en ikzelf lagen in een deuk en de avond kon niet meer stuk. De klant kon er gelukkig de humor wel van in zien. Zoals gebruikelijk had de kastelein natuurlijk weer het laatste woord: Dat doon die!!

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *