Rosenmontag

Rosenmontag verloopt bij mij al enkele jaren volgens hetzelfde stramien. Het begint omstreeks 11 over 11 met een stevig ontbijt – spek, ei en balkenbrij – vergezeld van een pilsje en een Jägermeister met op de achtergrond de beelden en klanken van de Keulse Rosenmontagzug.

BS De Kluis

Even na tweeen verplaatsen wij – 2 carnavalisten met een camera – ons naar de nabijgelegen route van de kinderoptocht om al fotograferend de Markt te bereiken. Bij café Amadeus verwelkomen wij de trekkende stoet en vereeuwigen nog een paar afsluitende foto-momentjes.

Oetgelaote

Oetgelaote

Vervolgens wordt het tentenpark getransformeerd tot een heuse feesttent en maken wij ons op voor het volgende traditionele evenement. Vanaf nu is de bühne vrij voor het Waereldsjtad Kapelle Konkoer. Een niet ophoudende stroom artiesten en Zaate Hermeniekes passeren het podium onder de bezielende leiding van de mannen en vrouwen van “Oete Waeg”.

Oete Waeg

Oete Waeg

Hier blijven wij dan plakken tot de tijd van gaan is gekomen, de een iets eerder en de ander iets later. Gelukkig liet mijn flitser het niet afweten en heb ik een respectabel aantal foto’s kunnen maken die wederom te bekijken en te bestellen zijn in de webshop….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *