Rotorua

3 Japanezen met een contrabas is een bekend kampvuurliedje. Ik moest daar vandaag aan denken toen wij een bezoek brachten het Te Puia park. De traditionele naam van dit park is “Te Whakarewarewatangaoteopetauaawahiao” wat zoveel betekent als “De Ontmoetingsplaats van de oorlogvoerende partijen van Wahiao”. Een mond vol en bijna onuitspreekbaar dus heel verklaarbaar waarom het park bekend is onder de verkorte naam. Te Puia geeft uitleg over de Maori-cultuur en tevens zijn er enkele modderpoelen, warmwaterpoelen en geysers te zien. Wij waren hier getuige van het traditionele Maori-welkom wat ons maandag in Wananga in het Maori-verblijf ook ten deel zal vallen. Ook waren wij getuige van traditionele weefkunst en houtsnijwerk. En welk volk kwam ik daar in grote getale tegen? Natuurlijk Japanners, want die kom je overal tegen. Rotorua is voor de Maori’s wat Alice Springs in Australie is voor de Aboriginals.
Ik moet even iets rechtzetten; ik spreek niet altijd de waarheid. In een eerder bericht meldde ik dat we hier 2 dagen blijven. Dit is niet correct. We vertrekken morgen naar Tongoriro National Park en daar zullen we 2 dagen verblijven in Whakapapa Village. Daarna het Maori-verblijf in Wananga en dan naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland.
Bedankt voor al jullie meelevende reacties. Het blijkt dat een medium als deze weblog goed functioneert op dit soort reizen. Blijf kijken en blijf reageren.
Ik dacht dat ik vanaf dit Backpackershotel een paar foto’s kon uploaden. Ze hebben namelijk cardreaders die CompactFlash kaartjes slikken. Alleen beweerde het systeem dat mijn kaart niet geformatteerd was en of ik dit wou doen. Natuurlijk niet, ik denk dat de reader niet compatible is met de CF-microdrive die ik gebruik. Jammer, volgende keer beter. ik heb ondertussen wel een work-around bedacht. Mijn kamergenoot Marcel is actief met een Nikon D70 en ik mocht een van zijn foto’s gebruiken. En dat doe ik dan ook met veel plezier.
Tenslotte nog een  mededeling voor de autosport fans. In het vliegtuig naar Auckland zaten een aantal Italiaanse gasten met fleece-truien aan van A1 Team Italy. Wat blijkt, komend weekend is in Taupo een A1 race. En daar komen wij morgen langs.

Rotorua

Comments
 1. Elke dag even bijlezen hoe het jouw daar vergaat.
  Erg leuk om en interesant om te lezen.
  Ben benieuwd naar de foto`s.
  Peter, blijf vooral zo doorschrijven.
  Vanaf mijn werk, de groeten

 2. Hoi Peter

  Wij wensen je een fijne vakantie.
  Leuk om je te kunnen volgen.
  En natuurlijk zijn we ook erg nieuwsgierig naar je foto’s, hopelijk lukt het om ze te laten zien.

  Groetjes, oet ut winderige en nate Pöth

 3. even bijlezen op de zaterdag morgen,normaal doe ik dit voor dat ik naar mijn werk ga.ik hoop dat je me ,als weer thuis bent,niet uitdaagt voor een potje scrabble.want de naam van dat park ga je dan zeker gebruiken ben ik bang.Fijn om te horen dat het goed met je gaat en dat je geniet van je vakantie.groetjes en blijf schrijven,dankunnen we ook blijven lezen.groetjes Theo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *