Schimmert

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1580
Afstand: 15,2 km.
Start en Finish: De Reusch

Zo tegen het einde van de maand nog snel een wandeling om de kilometers op peil te houden. ik blijf deze keer dicht bij huis en ben daarvoor naar de 38 meter hoge watertoren van Schimmert gereden.

De voormalige watertoren van Schimmert, De Reusch

De uit 1927 stammende toren heeft sinds kort een nieuwe functie en wel een belevingscentrum voor streekgerechten. Er bevinden zich zodoende een brouwerij, een restaurant en een terras op het hoogste punt van De Reusch. Ik start mijn wandeling door Groot Haasdal naar de St. Hubertuskapel. Hier ga ik links en verlaat de bebouwde kom. Ik passeer een kleine Joodse begraafplaats en vervolg mijn weg over het plateau van Schimmert. Via een smal dalend pad door het Kloosterbosch bereik ik de autoweg A79. Na het viaduct ga ik rechts en volg het pad parallel aan de autoweg naar Houthem St. Gerlach.

De stalen trap naar het uitzichtpunt bij de Curfsgroeve

Ik steek de spoorlijn over en loop richting Geulhem. Via smalle grindpaden kom ik bij de Geulhemmermolen waar ik het stijgende bospad volg. Het pad wordt een paadje dat zich een weg wurmt door he weelderige struikgewas. Beneden aangekomen wandel ik verder over een breder pad langs een voormalige groeve. Voordat ik bij het uitzichtpunt van Curfsgroeve kom, moet ik nog 30 meter hoogteverschil overbruggen. Dit gaat door middel van een 85 treden tellende stalen trap. In het natuurgebied Meerssenerbroek kom ik enkele Gallowayrunderen tegen en volg het dalend naar Uitspanning de Nachtegaal. Ik wandel terug naar Houthem en passeer daarbij Camping ’t Geuldal.

Château l’Ermitage te Meerssen

In Houthem steek ik spoorweg weer over en ga ook weer onder de A79 door. Vervolgens ga ik rechts  langs Château l’Ermitage over de veldweg naar boven tot in die buurtschap Vroenhof. Over alweer het plateau van Schimmert wandel ik naar Klein Haasdal. Het eindpunt – de watertoren – is al in zicht en via een smal graspad – het Hovenvoetpad – weet ik na 3 uur trampelen hier te arriveren……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *