Schutterspark

Covid-19 verstoort mijn ritme maar – misschien wel beter – creëert ook een nieuw ritme. Normaliter zou ik na het vaste bezoek aan de weekmarkt blijven hangen in een van de gezellige horeca-etablissementen maar dat is nu dus niet mogelijk. Een goede smoes om mijn wandel-achterstand enigszins in te halen. Ik heb dit weekend 2 wandelingen vanuit Brunssum gepland en vandaag start ik bij het Schutterspark aan wandeling 247 van Wandelgids Zuid-Limburg.

Het vlonderpad door de Nieuwe Heide

Het is nog rustig op de parkeerplaats aan de Ganzepool, slechts enkele fietstoeristen zijn hun mountainbike aan het prepareren voor een wellicht mooie tocht door de omgeving. De 15 km. lange wandeling start bij het Blotevoetenpark en klimbos ‘Park het Plateau‘. Via een kronkelend bospaadje daal ik af naar de MiniHaven. Ik laat deze kinderattractie links liggen en ga rechtsaf omhoog naar het uitzichtpunt ‘Hangvennen’. Vanaf de picknickbank heeft men hier een mooi uitzicht over de Nieuwe Heide en het vlonderpad waar ik even later overheen zal lopen. Bij de bebouwde kom wandel ik onder de Buitenring Parkstad door om vervolgens linksaf door het bos naar Schinveld te gaan.

 

Pony speelt met bal in de Schinvelder Bossen

Aan de rand van het dorp steek ik de doorgaande weg over en betreedt de Schinvelder Bossen. De route gaat lange tijd rechtdoor over een veld- cq. bospad tot aan een optionele pauzeplek. Althans, zonder Corona zou er bij Restaurant De Lier gerust kunnen worden maar aangezien de horeca ten gevolge van de pandemie niet geopend mag zijn is ook de uitspanning bij het zweefvliegveld van de Eerste Limburgse Zweefvliegclub niet beschikbaar voor een hapje en een drankje. Dan maar verder parallel met het vliegveld naar het Rüscherbeekje. Vervolgens passeer ik de voormalige visvijver van H.S.V. de Hering, hier is vissen daadwerkelijk niet meer mogelijk vanwege te weinig water. Ik vervolg mijn weg door de Schinveldse Bossen tot ik weer bij de bebouwde kom van Schinveld arriveer. Ik steek de weg over en wandel weer richting Schutterspark.

MiniHaven in Schutterspark – waar kijken zij naar?

Ik volg gedeeltelijk dezelfde route als op de heenweg, deze keer natuurlijk wel in de andere richting. Na een fietstunneltje onder de Buitenring volg ik het pad tussen de Rode Beek en visvijver Kattekoelen alvorens weer richting het vlonderpad over de Nieuwe Heide. Deze keer laat ik het pad links liggen en ga ik rechtdoor naar de MiniHaven. Aan de andere kant van de vijver is het de bedoeling om een trappenpad omhoog te lopen tot het eindpunt. Echter, de trap is door de Gemeente Brunssum afgesloten vanwege gevaarlijke treden. Gelukkig loopt er een steil bospad  vrijwel parallel aan de trap; wel oppassen voor mountainbikers! De eerste tocht van het weekend zit er op; morgen is uitstekend wandelweer voorspeld, dus dat wordt wederom Op Pad!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *