Sint Geertruid

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 102
Afstand: 16,9 km.
Start en Finish: Pannenkoekenhuis De Koekenpan

2 grote en 1 kleine lus vormen vandaag de route van een pittige wandeling door het Savelsbos. De tocht start bij het pannenkoekenhuis tegenover de kerk in Sint Geertruid. Helaas is het restaurant deze week gesloten dus een hapje en een drankje na afloop behoort niet tot de mogelijkheden.

De Sint Gertrudiskerk In Sint Geertruid

Ik wandel langs de uit mergelsteen opgetrokken romaanse Sint Gertrudiskerk en verlaat het dorp via een smal pad tussen meidoornhagen. Vlak voor de voorrangsweg – van Gronsveld naar Sint Geertruid – die ik vandaag nog 2 keer zal oversteken ga ik scherp links richting Savelsbos. De veldweg wordt een graspad en vervolgens een dalende holle weg. Ik begin aan de kleine lus. Bij een houten brug over een diepe grubbe kom ik in gesprek met 2 toeristen uit Aalsmeer die al wandelend het fascinerende landschap in Zuid-Limburg verkenden. Bij een kruising met 2 slagbomen ga ik rechts over een veldweg en start hiermee een grote lus. Even voorbij het pompstation van Water Maatschappij Limburg (WML) steek ik de eerder genoemde voorrangsweg over en loop over de Linderweg naar Eckelrade.

Het Savelsbos

Na een kort stuk door de bebouwde kom van het dorp ga ik linksaf het veld weer in. Na veel klimmen en dalen kom ik na een zeer ruime omtrekkende beweging weer bij de 2 slagbomen, de grote lus is voltooid. De route volgt kort hetzelfde pad als de heenweg en en passant voltooi ik de kleine lus. Tijd om de eerste grote lus af te maken. Ik ga rechtdoor en vervolg mijn weg door het Savelsbos. Op een gegeven moment zie ik rechts van mij een verharde weg en even later bereik ik deze via een klaphekje. De omgeving komt mij bekend voor en da kan kloppen. Ik volg het stijgend pad – niet voor de eerste keer – en zie rechtsonder Camping De Bosrand liggen.

Het OLS is afgelast maar dat weet deze schutter niet

Als ik het bos verlaat zie ik in de verte de kerktoren van Sint Geertruid al boven het maaiveld uitsteken. Via het oude gedeelte van het dorp wandel ik naar De Pannenkoek, het jammer genoeg gesloten eindpunt van weer een mooie wandeling van Wandelgids Zuid Limburg…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *