Sint Geertruid

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 860
Afstand: 17,4 km.
Start en Finish: Eetcafé De Bosrand

Aan de rand van het Savelsbos ligt camping De Bosrand met het gelijknamige eetcafé. Hier start ik een grensoverschrijdende wandeling door het Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek.

Electriciteitsknooppunt op z’n Belgisch

Langs de volgeboekte camping wandel ik over een stijgende veldweg omhoog. Voordat ik Libeek bereik ga ik rechtsaf richting de grens met België. Bij grenspaal nr. 28 passeer ik de landsgrens en wandel verder naar ‘s-Gravenvoeren. Hier loop ik heel even langs het riviertje de Voer om vervolgens het holle pad omhoog naar Berneau te volgen. Ondertussen passeer ik weer een grens, deze keer echter geen landgrens maar de scheiding tussen het Vlaams en het Waals gewest. In Berneau wandel ik langs het World War II Memory museum naar het hoge spoorwegviaduct. Hier ga ik rechts de brede grindweg omhoog en volg de weg verder parallel aan de goederenspoorlijn Aken-Antwerpen. Na enige tijd – ik ben weer in het Vlaams gewest – loop ik Moelingen binnen.

De Berwijn of Berwinne

In de vallei van de Berwijn steek ik het riviertje de Berwijn – of Berwinne – over en loop over de doorgaande weg N627 – de Rue de Battice – tot aan huisnr. 57. Hier ga ik rechts over de veldweg naar Mesch terwijl ik bij grenspaal 36 Nederland weer binnen wandel. Ik loop door de dorpskerk richting Wijngaard Sjtejneberg. Ik vervolg mijn weg door natuurgebied Waardhoff en passeer hier een boom met wel heel veel vogelhuisjes. Voorbij het Mescher Plukbos ga ik bij een dalende verharde weg links terug naar Moerslag.

Vogelappartementencomplex bij Mesch

Na een kwartiertje bereik het eindpunt van de wandeling en is het tijd voor een welverdiend biertje op het terras bij de camping….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *