Sint Odiliënberg

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1151
Afstand: 14,8 km.
Start en Finish: Le Carrefour Preuf & Proost

Combineren kun je leren! Zo gezegd, zo gedaan: ik combineer een bezoek aan het Laurentiusziekenhuis in Roermond met een mooie wandeling vanuit het nabijgelegen Saint Odiliënberg.

Ik verlaat het dorp bij kasteel Hoosden en wandel door de velden naar het gemeentehuis van de gemeente Roerdalen. Hier steek ik de doorgaande weg over en verlaat de bebouwde kom weer langs het gemeentelager en de tennisbanen van L.T.C. Berg. Ik vervolg mijn over veldwegen langs de bosrand en tenslotte ook smalle bospaadjes door overwoekerd terrein. Vlak voor de aansluiting met de doorgaande weg wordt het nog spannend; over een afstand van zo’n 50 meter is de begroeiing zeer intens, met name door toedoen van bramenstruiken en brandnetels. Oppassen dus maar geheel ongeschonden kom ik niet uit de strijd. Lange tijd volg ik nu de vlootbeek. Een droge boel want er stroomt geen druppel water door de bedding.

Natuurbegraafplaats Bergerbos

Vlak voor Montfort verlaat ik het pad langs de beek en via 2 klaphekjes kom ik op een mooie bomenlaan. Door het Vlootbeekdal wandel ik naar de buurtschap ’t Reutje waar ik het pad volg langs de natuurbegraafplaats Bergerbos. Aan de rand van Posterholt ga ik links over het fietspad naar de N293. Deze steek ik over en loop verder langs het schietterrein van Schutterij Prins Hendrik. Iets verderop moet ik goed opletten, een vrachtwagen met kraan blokkeert de veldweg. Voorzichting er langs en via een omtrekkende beweging terug naar Sint Odiliënberg.

De schietbomen van Schutterij Prins Hendrik

Op het gezellige terras bij het eindpunt geniet ik nog even na van de mooie wandeling voordat ik huiswaarts keer…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *