Sippenaeken

13 idyllische rondwandelingen telt het boekje ‘Langs Zuid-Limburgse Kastelen’ van Annet Duits & Bart Notermans. De aanduiding Zuid-Limburg moet trouwens ruim worden gezien want het boekwerkje bevat tevens 2 wandelingen op Belgisch en 1 op Duits grondgebied. Vandaag staat een van de Belgische wandelingen op het programma.

 Alle wandelingen in deze uitgave voeren langs eeuwenoude kastelen. Vandaag passeer ik achtereenvolgens de kastelen Boffereth, De Draeck, Sinnich en Obsinnich. Veel zal ik er niet van zien want vaak liggen deze burchten verscholen achter het struikgewas. De tocht neemt een aanvang op de Place St. Lambert in Sippenaeken. Het is er nog stil en verlaten, de Belgen liggen nog op één oor. Richting Huize Boffereth loopt de route via een aantal draaihekjes door uitgestrekt weilanden. Aangezien in zo’n weiland geen gemarkeerde paden zijn, moet ik even zoeken naar het bruggetje maar uiteindelijk komt het allemaal goed.

Na veel weide en bos bereik ik het kasteel van Obsinnich. Ik vervolg mijn weg naar Teuven en passeer en passant het voormalig adelijk Klooster Sinnich. Het welbekende ‘Moeder de Gans’ is op dit tijdstip nog gesloten, doorwandelen dus. Aan de rand van Teuven wordt Hof de Draeck nog even aangedaan voordat het pad terug draait richting Sippenaeken. Al klimmend en dalend kronkelt het pad door het Bois du Beusdaal totdat de kerktoren van Sippenaeken boven het landschap uitsteekt.

Het terras van ‘Le Barbeau’ is inmiddels goed gevuld en op de parkeerplaats bij de kerk is geen vrije plek meer te vinden. Het mooie weer heeft vele wandelaars naar het Belgische grensgebied gelokt maar voor mij zit het er weer op…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *