Sittard

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 1602
Afstand: 12 km.
Start en Finish: Restaurant de Vief Heringe

Mijn laatste wandeling is al even geleden, op 30 mei van dit jaar om precies te zijn. Sindsdien was ik te druk met andere bezigheden zoals het verkoopbaar maken van mijn woning. Per 1 juli jl. is de verkoopakte gepasseerd bij de notaris en vervolgens ben ik aan de slag gegaan in mijn nieuwe appartement in het centrum van Geleen. Alle druk en stress is nu verleden tijd en dus wordt het weer tijd voor een wandeltocht.

De Ophovenermolen te Sittard

Omdat ik toch anderhalve maand zeer weinig wandelkilometers heb gemaakt, leek het mij raadzaam om rustig de draad weer op te pakken. Om mijn conditie te testen maak ik vandaag een grensoverschrijdende tocht vanuit het nabijgelegen Sittard. Vanaf de Ophovenermolen loop ik door het stadsspeelbos ‘Sjabolleke’ naar de Geleenbeek. Ik volg de beek korte tijd en ga dan links over een grindpad naar de Sittardse wijk Leyenbroek. Hier steek ik de doorgaande weg over en volg het stijgende pad -Breijhaag – langs de villawijk de Kollenberg. Ik blijf het pad volgen naar het Plateau van Doenrade. Ik passeer het terrein van Watersley Sports & Talentpark om vervolgens verder te lopen langs de bosrand naar het Duitse dorp Hillensberg.

De Sint Rosakapel op de Kollenberg

Hier verblijf ik maar zeer kort want vrij snel verlaat ik de bebouwde kom weer om via veldwegen terug naar Sittard te lopen. Na geruime tijd kom ik bij de St. Rosakapel ter ere van Rosa van Lima, de beschermheilige van de stad Sittard. Langs de voetvallen daal ik af naar het centrum van Sittard. In de Putstraat ga ik rechts over de vroegere stadswal van Fort Sanderbout. Voorbij het Toon Hermans inloophuis vervolg ik mijn weg over de Dominicanenwal en iets verder ga ik rechts de trappen af naar de Ursulinentuin. In deze stadstuin wandel ik langs de begraafplaats van de zusters Ursulinen om vervolgens mijn weg te vervolgen over de stadswallen. Via een smal steegje kom ik bij café ’t Sjterfhoes tegenover de Grote Kerk.

Doorkijkje in de Ursulinentuin

Via de markt verlaat ik het centrum van Sittard en wandel via het onlangs gerenoveerde stadspark teug naar de Ophovenermolen oftewel restaurant de Vief Heringe. Mijn conditie is voldoende gebleken, volgende week wordt het echter veel te warm voor een stevige wandeling. Even een pas op de plaats maar als de weersomstandigheden het toelaten ga ik snel weer ‘en route’……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *